Türkiye İttifakı'nın Maddeleri

Türkiye İttifakı'nın Maddeleri

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta gündeme getirdiği, "Türkiye İttifakı" gündemin en sıcak maddelerinden biri olma özelliğini koruyor.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta gündeme getirdiği, “Türkiye İttifakı”, "Türk siyasetinde yeni bir model ve yaklaşım mı geliyor" sorusuna ve heyecanına neden oldu.

Habertürk'ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme taşıdığı, Türkiye ittifakı önerisine yönelik tespit, değerlendirme ve detaylar şöyle:

1- KURTULUŞ VE KURULUŞ:
Kurtuluş ve kuruluşun kapsayıcı ve koruyucu felsefesine sahip çıkmak. Cumhuriyet’imizi ve kurucu liderimiz Atatürk’ü, ülke ve milli değerlerimiz olarak sahiplenmeyi güçlendirmek.

2- VATANIN VE MİLLETİN BİRLİĞİ:
Türkiye’nin; coğrafi ve siyasi bütünlüğünü ve birliğini koruma ve güçlendirme mücadelesini tavizsiz sürdürmek.

3- GÜÇLÜ DEMOKRATİK DEVLET:
Devleti demokratik yoldan ve demokratik devlet olarak güçlendirmeye devam etmek. Devlet ve ülke karşıtı ideolojik siyasetle kararlı ve ödünsüz bir şekilde ideolojik, siyasi ve hukuki mücadele yapmak.

4- YURTSEVER DEMOKRASİ VE DEĞERLERİMİZ:
Demokrasimizi, hak ve özgürlükler alanımızı yurtseverlik esasına dayalı geliştirmek. Sınırları belirsiz liberalizmden değil yurtsever demokrasiden yana olmak. Siyasi ve hukuki sistemimizi; tarihsel, kültürel, yerel, toplumsal ve manevi tüm yapıcı değerlerimize uyumlu kılacak bir yaklaşıma sahip olmak.
5- TERÖR VE ŞİDDET SİYASETİYLE MÜCADELE:
Türkiye ve insanlık için şiddet siyasetiyle, terörle ve terör örgütleriyle kesintisiz ve kararlı mücadele içinde olmak. Ülkemize karşı ve ülkemiz içindeki şiddete dayalı her türlü siyasetin gayri meşruluğunu deşifre edip bunlarla tereddütsüz mücadele etmek.

6- ULUSLARARASI TOPLUMDA EŞİTLİK:
Uluslararası ilişkilerde eşit seviyeyi ve eşit haklı bir pozisyonu sürekli kılmak. Küresel toplum içinde merkez aktörlerden biri olmak için gösterilen çabaları güçlendirmek.
7- EMPERYALİZME ve FAŞİZME KARŞI OLMAK:
Yeni tipte emperyalist saldırılara ve küresel faşizm oluşturma çabalarına karşı demokratik dünya toplumuyla birlikte mücadele etmek. Bu bağlamda İslam düşmanlığıyla, ırkçılıkla ve bağımsızlığını korumaya çalışan ülkelere yapılan emperyalist saldırılarla mücadele içinde olmak.

8- ÜLKE LİDERLİĞİ:
Türkiye’nin siyasal icrasının merkezi olan Cumhurbaşkanlığını ülke liderliği olarak kabul etmek ve konumlandırmak. Cumhurbaşkanının hükümet etme görevinin yanı sıra devletin başı olma ve devleti temsil etme ödevi kapsamında ülke liderliği olarak yürüttüğü faaliyetleri desteklemek ve güçlendirmek.