Türkiye - İsrail İlişkilerindeki Normalleşme Turizme de Yansıyor

Türkiye - İsrail İlişkilerindeki Normalleşme Turizme de Yansıyor

Türkiye, Mavi Marmara olayından sonra Türkiye'den ayağını kesen İsrailli turistleri, ilişkilerdeki normalleşme süreciyle beraber yeniden ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye, Mavi Marmara olayından sonra Türkiye'den ayağını kesen İsrailli turistleri, ilişkilerdeki normalleşme süreciyle beraber yeniden ağırlamaya hazırlanıyor. Tel-Aviv'de düzenlenecek olan IMTM turizm fuarına katılacak Türkiyeli otelciler ve turizm şirketleri Türkiye'ye gelen İsrailli turist sayısını arttırmayı hedefliyor.
 
İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesinin verdiği haberde Türkiye - Rusya arasındaki gerginliğin turizme de yansıyacağı ve Türkiye'ye en çok turist gelen ülke olan Rusya'dan gelenlerin sayısında büyük bir azalma yaşanacağı beklendiği belirtildi. Haberde ayrıca Türkiyeli otelcilerin Tel-Aviv'de yapılacak olan IMTM turizm fuarına katılacağı ve İsrailli turistleri Türkiye'ye geri çekmeye çalışacağına yer verildi. 
 
Haberde Antalya Spice Otel'in sahibi Diyar İçkale'nin şu açıklamalarına yer verildi: "Burada durum gerçekten iyiye gitmiyor, önümüzdeki birkaç yıl içinde bizim için oldukça önemli olan İsrailli turistleri ülkemizde geri görmek istiyoruz." Tel-Aviv'deki fuara katılacak olan İçkale ayrıca İsrailli turistlerin Türkiye'ye yeniden turlar düzenlemesini temenni ettiklerini belirtti ve şunları ekledi: "İki halk arasındaki ilişkiler iyi, devlet düzeyinde de ilişkilerde bir iyileşme var, şahsım adına ben İsraillileri seviyorum. Antalya'da durum oldukça sakin ve turistlerin endişelenmesi için bir sebep yok, buradan yalnızca bir saat uzaktasınız." 
 
Haberde ayrıca İçkale dışında Rixos oteller zincirinden de bir heyetin de Tel-Aviv'e gideceği ve İsrailli turistleri Türkiye'ye çekmeye çalışacağına yer verildi. Ayrıca Mavi Maramara'dan önce Türkiye'nin İsrail'deki turizm fuarına en yoğun katılımı gösteren yabancı ülke olduğu belirtilirken Türkiye'ye 2015'te 224 bin İsrailli turistin geldiği ve bu rakamın 2013'e göre %36.5, 2014'e göre ise %19 oranında arttığı, 2016'da ise yarım milyon İsrailli turistin Türkiye'ye gelebileceği ifade edildi.
 İslami Analiz