Türkiye İŞİD'i Vurdu

Türkiye İŞİD'i Vurdu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'teki canlı bomba saldırısının ardından IŞİD mevzilerinin vurulduğunu, 200 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Ahmet Davutoğlu, son 48 saat içinde Suriye ve Irak'ta bulunan IŞİD mevzilerine Türkiye'den 500'e yakın top ve tank atışıyla taarruzda bulunulduğunu ve 200'e yakın IŞİD'li teröristin öldürüldüğünü belirtti.

Davutoğlu'nun büyükelçileri kabulünde yaptığı açıklamalar şöyle:

"LONDRA, PARİS SALDIRILARINDAN HERHANGİ BİR FARKI YOK"

"Sultanahmet'te meydana gelen saldırıyı bir kez daha telin ediyorum. Alman dostlarımızı saygıyla anıyorum. Yaralananlara Allah'tan şifa diliyorum. Terör alçak, korkak yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Londra, Paris saldırılarından herhangi bir farkı yok. Ülke olarak tam bir kenetlenme ile cevap vermeliyiz. Gerektiğinde ülkemize meydan okuyan bu terör örgütlerine karşı cevap vermekte gecikmemeliyiz.

"500'E YAKIN IŞİD HEDEFİNİ VURDUK, 200'E YAKIN IŞİD'LİYİ ÖLDÜRDÜK"

Salı günü, 10.20'deki olayın hemen sonrasında topladığımız bilgiler dolayısıyla bu adi terör olayının DEAŞ (IŞİD) tarafından yapıldığının tespit edilmesine müteakip 48 saat içinde DEAŞ (IŞİD) mevzilerinde 500'e yakın top ve tank atışıyla taarruzda bulunulmuş. Sınır boyumuzda büyük imkanlarımızda vurulmuş, 200'e yakın DAEŞ (IŞİD) mensubu son 48 saat içinde etkisiz hale getirilmiştir. Bundan sonra Türkiye'ye yönelecek her tehdit misliyle cezalandırılacaktır.

"IŞİD, MÜBAREK İSLAM DİNİMİZİ LEKELEYECEK DAVRANIŞLARI SÜRDÜRDÜKÇE..."

Bundan sonra da Türkiye'ye, Türiye'nin misafirlerine yönelecek her tehdit, misliyle mukabele ile cezalandırılacaktır. DEAŞ (IŞİD) terör örgütü, Türkiye sınırlarından tümüyle ayrılıncaya kadar, kısa dönemde bölgemizde ve dünyada mübarek dinimiz İslam'ın adını lekeleyecek davranışları sürdürdükçe de bütün bu etkisini kaybedene kadar en kararlı mücadeleyi göstermeye devam edeceğiz."