''Türkiye ilerledi Fransa hala Ortaçağ'da''

''Türkiye ilerledi Fransa hala Ortaçağ'da''

ABD'li siyasetçi Finkelstein, Charli Hebdo karikatürlerine tepki gösterdi.Ünlü siyasetçi, Türkiye ve Fransa'yı karşılaştırdı.

Amerikalı siyaset bilimci Profesör Norman Finkelstein, Fransa'nın başkenti Paris'te 7 Ocak'ta silahlı saldırıya uğrayan Charlie Hebdo mizah dergisinin tutumunu eleştirerek, yaptığının "mizah değil, sadizm" olduğunu söyledi.
İsrail'in Filistin'e yönelik şiddet politikasını eleştiren Yahudiler arasında bulunan Finkelstein, geçen hafta yaşanan saldırıyı AA muhabirine değerlendirirken, dergiyi Nazilerin yönetimde olduğu 1930'lu yıllarda Almanya'da Yahudileri aşağılayıcı, ırkçı siyasi karikatür ve yazılara yer veren haftalık Der Stürmer gazetesine benzetti.
Finkelstein, "Diyelim ki iki genç Yahudi Der Stürmer'in editoryal ofisininin bulunduğu genel merkezi bastı ve gazetenin personelini yaptıkları aşağılama, hakaret yüzünden öldürdüler. Buna ne şekilde tepki verirsin?" ifadelerini kullandı.
''TÜRKİYE İLERLEDİ FRANSA HALA ORTAÇAĞ'DA''

"Fransa'da anti-semitizm ve holokost inkarı yasadışıyken, İslama ve Müslümanlara saldırı yasal" diye konuşan Finkelstein, bu ülkede türbana konulan yasağı örnek gösterdi.
Profesör Finkelstein, ''Kadınların giydiği türbanı yasaklamaktan daha barbarca bir davranış düşünebiliyor musunuz? Aslında 3 yıl öncesine kadar Türkiye'de de yasaklanmıştı ama en azından Türkiye'nin bu konuda ilerleme kaydettiğini söyleyebilirim. Fransa hala Ortaçağ'da'' şeklinde konuştu.
Saldırıda 17 kişinin öldürülmesinin "Fransa'nın 11 Eylülü" şeklindeki değerlendirmeyi gülünç bulan Finkelstein ''Bu İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda her 10 dakikada bir yaşandı" dedi.
Avrupa'nın Müslümanlar konusunda "korkunç" işler yaptığını kaydeden Profesör Finkelstein, çok kültürlülüğün uzlaştırılmasının zor bir konu olduğunu belirtti.
Kaynak : AA