Türkiye Filistin’e Daha Fazla Sahip Çıkacak

Türkiye Filistin’e Daha Fazla Sahip Çıkacak

Siyasi uzman ve Analistler, darbe girişimine maruz kalan Türkiye’nin darbeden sonra Filistin davasını daha çok sahipleneceğini ve destek çıkacağını söyledi.

Siyasi uzman ve Analistler, darbe girişimine maruz kalan Türkiye’nin darbeden sonra Filistin davasını daha çok sahipleneceğini ve destek çıkacağını söyledi.
 Gazze’de düzenlenen 'Türkiye’de meydana gelen darbe ve bu darbenin Filistin davasına etkileri' isimli panele İstabul’dan Muin Naim, Türkiye konusunda uzman araştırmacı M. Enver Atallah katılırken, dinleyici olarak da çok sayıda aydın, genç ve Türkiye’ye ilgi duyan kalabalık bir halk kitlesi katıldı.
 Türkiye’de ikamet eden ve Türkiye konusunda araştırmalarıyla bilinen M. Muin Naim yaptığı değerlendirmede, Fethullah Gülen hareketinin hayır endeksli tasavvufi düşünceyle büyüdüğünü, ardından ülkeyi ele geçirmek için batı istihbaratıyla birlikte hareket ettiğini ifade etti.
 Gülen hareketinin başlangıçta AK Parti'yle ittifak ettiğini ifade ederek, asla darbe beklemediklerini ve Gülen’in kendilerine yönelik başlatılan tasfiye hareketi nedeniyle darbeyi hızlandırdığını söyledi.
 Filistin davasının nasıl etkileneceğiyle ilgili yöneltilen bir soruya verdiği cevapta Naim, Türkiye'nin Filistin halkına ve adil davasına daha fazla destek çıkacağını ifade etti.
 Naim ile bu konuda aynı şeyleri düşündüğünü ifade eden Enver Atallah ise, 'Temmuz’dan sonraki Türkiye ondan önceki Türkiye değil. Halkın darbeye karşı idarecilerin yanında durması nedeniyle Türkiye Amerika, Avrupa ve İsrail’de daha fazla saygı görecektir. Bundan sonra Türkiye daha fazla Filistin’e destek verecek, İsrail’e karşı daha güçlü duracaktır' ifadesinde bulundu.
 Atallah, Türkiye’deki yetkililerle yaptıkları görüşmede yetkililerin darbeden sonra Filistin halkının Türkiye halkının yanında olduğunu ifade etmesinden ve bunun için meydanlara inip dayanışma içinde olduğunu göstermesinden memnun olduklarını, bu konuda minnettar olduklarını, Türkiye’nin Filistin davasına desteğini sürdüreceğini söylediklerini belirtti.
 Atallah, gelecek dönemde Türkiye’nin hem Filistinli gruplar arasında hem de Filistin’le İsrail arasında arabulucu rolünü üstlenmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.