Türkiye demokratik istikrarı sağlamıştır

Türkiye demokratik istikrarı sağlamıştır

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye demokratik istikrarı sağlamış bir ülkedir. Önemli olan istikrarın demokrasiyle sağlanmış olmasıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye demokratik istikrarı sağlamış bir ülkedir. Önemli olan istikrarın demokrasiyle sağlanmış olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, yarın İş Güvenliği Paketi ile madenlerde alacakları önlemleri kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

"Erenlerin mirasına sahip çıkmak en ulvi görevimizdir"

Başbakan Davutoğlu, "Bu iki ay içinde ziyaret ettiğim her mekanda, aslında tarihten beslenen bu güçlü mesajı o mekanlarda duymak, hisetmek bana büyük bir azim ve kararlılık verdi. Millet de şahit olsun ki bu topraklarda bu iman tohumunu eken, bu medeniyet tohumunu eken bütün bu erenlerin mirasına sahip çıkmak en ulvi görevimizdir" şeklinde konuştu.

"Bizim iktidarımıza gelene kadar Alevi meselesi tartışılmadı"

Davutoğlu, "Bizim iktidarımıza gelene kadar Alevi meselesi ve Alevi vatandaşlarımızın sorunları hiçbir zaman açık yüreklilikle tartışılmadı" dedi.

Başbakan Davutoğlu, 12 İmam'ın isimlerini sayarak, "Hepsi bugün Aleviliği temsil ettiğini ve Aleviliğin İslam dışı bir gelenek olduğunu ispat etmeye çalışanların kullandıkları ibarelerin tam tersidir. Hepsi seyyiddir, hepsi imamdır, hepsi peygamber torunudur. Bu nasıl bir anlayıştır ki hem 12 İmam diyeceksiniz hem de Alevi-Bektaşi geleneğini, bütün bu çizgi içinde gelişmiş olan geleneği İslam'la irtibatı olmayan bir gelenek gibi takdim edeceksiniz" diye konuştu.

Davutoğlu, "Bugün eğer Alevi ve Sünni geleneği birbirine karşıt iki inanç gibi takdim etmek isteyen varsa, o bir tarih cahilidir, kültür cahilidir, Alevilik cahilidir, Sünnilik cahilidir" dedi.

 

(AA)