Türkiye basını Bayraktar’ı nasıl gördü?

3 Ekim 2015 Cumartesi, Türkiye tarihinde ve genel olarak da yakın İslam tarihinde çok önemli bir gündü. Yerli savaş gemimiz Bayraktar’ın denize indirildiği gün.
4 Ekim 2015 tarihli gazetelerin birinci sayfalarına bakıyoruz, haberi kim nasıl görmüş diye:
“Türkiye Türklerindir” sloganıyla çıkan Hürriyet, Türkiye’nin deniz kuvvetleri için bu ülkenin çocukları tarafından imal edilen ve Türkiye askeriyesinin istiklaline hizmet eden Bayraktar’ı birinci sayfada görecek kadar önemsemeyerek, o sloganın ‘hikâyeliğini’ bir kere daha vurgulamış oldu.
Fethullah Gülen medyası da, herhalde felaket havasına uygun düşmediği ve Türkiye’nin lehinde olduğu için, birinci sayfalara zinhar sokmadı Bayraktar’ı.
Cumhuriyet’in birinci sayfasında da yok.
Milliyetçinin önde gideni pozlarındaki Ortadoğu gazetesinin birinci sayfasında bile yok. 
Doğrudan doğruya Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bağlılığı ile bilinen gazeteler ise birinci sayfalarında Erdoğan’ın Bayraktar gemisi münasebetiyle yaptığı konuşmayı geminin kendisinin önüne geçirip, geminin kendisine tali bir önem atfetmişler. Güneş gazetesi geminin kendisini öne çıkarmış, ama birinci sayfanın en altında, “Fön makinesiyle kocasını dövdü” haberinin bile altında, sol dipte, iki-üç santimetrekarelik minicik bir haberle. Başlık “Türkiye’nin guru günü”, ama pek gururlanmış gibi durmuyor Güneş. Gene de sağ olsun, var olsun. Takvim’in birinci sayfasında haber hiç yok.
AK Parti taraftarı diğer gazeteler (Yeni Şafak, Akit, Diriliş Postası, Türkiye vs) hadisenin mana ve ehemmiyetine uygun “Yerli gemimiz denize indi, TAM YOL İLERİ”, “En büyük savaş gemisi” gibi başlıklarla birinci sayfada büyük büyük işlediler haberi.

Gelelim Milli Gazete’ye…
Necmeddin Erbakan Hoca’nın takipçisi, Milli Görüş Hareketinin temsilcisi olma iddiasındaki Milli Gazete’ye… 
“Ağır sanayi”ci, “milli harp sanayii” sevdalısı Milli Gazete’ye…
Böyle bir haberi birinci sayfada manşetten ve tabir caizse sevinçten göbek atarak görmesi beklenirdi Milli Gazete’nin, değil mi? Hiç görmedi. Galiba ‘Milli Görüş’ün hedeflerini AKP gerçekleştiriyorsa, o hedefler de batsın!’ demek istedi.
Hülasa, Bayraktar’a umumiyetle yazık edilmiş bulunuyor. H.A.

 

Bu yazı toplam 1143 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar