Türkeş Partiyi Karıştırdı

Türkeş Partiyi Karıştırdı

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in KKTC'ye su temin eden projede 'İsrail'e de su verilmeli' sözlerinin parti içinde tartışmalara neden olduğu öne sürüldü.

Sözcü'nün haberine göre, AK Parti yetkilileri bu yönde bir planlama olmadığını belirtirken, iktidara yakın gazeteler de "İsrail'in saldırgan tutumuna destek mi vereceğiz? Gazze ambargosu kalkmadan,İsrail'e hiç bir katkı sağlanamaz" görüşünü dile getiriyor.

Türkiye'den KKTC'ye su taşıyan 1.6 milyar liralık projenin açılışı geçen 2015 Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşmişti. 'Asrın projesi' diye tanımlanan proje KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacını karşılamak üzere planlandı.

Kıbrıs'tan sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ankara'da büyükelçilerle buluşmasında, ailesinin Kıbrıs kökenli olduğunu hatırlatarak, "Şimdi oradan inşallah Kıbrıs Rum tarafına da veririz. İsrail'in de ihtiyacı var, oraya da veririz; verilmeli de. Ama öncelik KKTC'ye geldi, sen bundan istifade edeceksin" dedi.

Türkeş'in İsrail ile ilgili sözleri AK Parti kanadında tepki çekerken iktidara yakın Vahdet gazetesi yazarı Mustafa Özcan da "İsrail'in saldırgan tutumunu değiştirmesi lazım yoksa bu proje İsrail'in saldırgan tutumunu ödüllendirmek olur. Gazze'ye abluka kaldırılmadan böyle bir projenin hayata geçirilmesi İslam dünyasının Türkiye'ye karşı bakışını olumsuz etkiler" diye yazdı.