Türkçe Filistin'de seçmeli ders oluyor

Türkçe Filistin'de seçmeli ders oluyor

Filistin Eğitim bakanlığı ve TİKA arasında imzalanan protokolle ülkedeki okullarda Türkçe dersi verilecek

Filistin’in Ramallah, Nablus ve Cenin kentlerinde seçmeli Türkçe derslerinin verilmeye başlanacağı bildirildi.
Filistin Eğitim Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında imzalanan anlaşmayla Batı Şeria'nın Ramallah, Nablus ve Cenin kentlerinde seçilen 3 pilot okulda seçmeli Türkçe dersinin çok yakında verilmeye başlanacağı belirtildi.
Filistin Eğitim Bakanlığı'ndaki Müfredattan Sorumlu Eğitim Müdürü Halud en-Nasır, kitapların temin edilir edilmez eğitime başlanacağını dile getirerek, "Eğitim Bakanlığı'nın imzaladığı anlaşmaya göre, Türkçe dersleri 7'inci sınıftan 10'uncu sınıfa kadar haftada 3 kez olmak üzere verilecek. Öğretmenler hükümet okullarındaki talimat ve kanunlara uyacak. TİKA pilot okullara kitap desteğinde bulunacak, öğretmenlerin eğitimini üstlenecek ve maaşlarını ödeyecek" dedi. 
Nasır, öğrenciler arasında yapılan ankete katılan 120 öğrenciden 111'inin Türkçe dersi almak istediğini söyledi.
Lise 10. sınıf öğrencisi Rua Rabi, Türkçenin seçmeli dersler arasına konulmasını memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayarak, "Okullarda Türkçe öğretilmesi gerçekten önemli. Türkçe öğrenecek öğrencilerden biri olacağım için çok mutluyum. Bu dili öğrenerek Türkiye'yi ve kültürünü tanıyacağım. Filistin davasında oynadığı rolden dolayı Türkiye'yi seviyoruz" dedi.
 Orta okul 8. sınıf öğrencisi Hibe Azzam da Türkçe öğreneceği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu sayede Türk toplumunu daha iyi tanıyabileceğim. Bunu, üniversite eğitimimi Türkiye'de almak için fırsat olarak görüyorum" diye konuştu. 
Filistin Eğitim Bakan Yardımcısı Muhammed Ebu Zeyd ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Filistin Koordinatörü Kürşat Mahmat, 2. seçmeli dil olarak pilot okullarda Türkçe eğitime destek verilmesi konusunda bu hafta anlaşma imzalamıştı.
Kaynak: AA