Türk Uçağını Kaçırma Girişimi

Türk Uçağını Kaçırma Girişimi

Kharkov-İstanbul seferini yapan uçaktan kaçırılma sinyali alındı. Uçak Balıkesir'den havalanan F-16'lar tarafından Sabiha Gökçen'e indirildi.

Ukrayna'dan kalkış yapan Pegasus Havayolları'na ait PGT-751 sefer sayılı uçaktan, kaçırılma koduverildiği belirtildi. Uçak, saat 18.00 sıralarındaSabiha Gökçen Havaalanı'na iniş yaptı.

Harkiv-İstanbul seferini yapan uçağın, bir yolcutarafından kaçırılmak istendiği öne sürüldü. Uçağın, havaalanında güvenli bir bölgeye çekildiği öğrenildi.

UÇAKTA BOMBA İHBARI

SHGM: Pegasus Havayollarına ait Kharkiv- Sabiha Gökçen uçağı havada iken yapılan bomba tehdidi sebebi ile güvenlik altında Sabiha Gökçen'e inmiştir.

F-16'LAR TARAFINDAN İNDİRİLDİ

PGT 751 sefer sayılı Pegasus Havayolları'na ait uçağın 2-f numaralı koltukta oturan Ukraynalı yolsucusu tarafından Soçi'ye yönlendirilmek istendiği öğrenildi. Öte yandan pilotun sinyal vermesinin ardından Balıkesir 'deki 191. filoya ait bir f-16 savaş uçağının da havalandığı belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre uçak Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen uçak güvenli bir bölgeye bekletiliyor.

KORSAN TESLİM OLDU

Heyecanlı anların ardından hava korsanıyla konuşan güvenlik birimleri Ukraynalı şahsı teslim olmaya ikna etti.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Karkiv (Ukrayna) - Sabiha Gökçen seferini yapan Pegasus Havayollarına ait ve içerisinde 110 yolcu bulunan uçak, yolculardan birinin bomba tehdidinde bulunması nedeniyle tüm tedbirler alınarak emniyetli bir şekilde Sabiha Gökçen Havalimanı'na indirilmiştir.

Park pozisyonuna alınan uçakta güvenlik ekipleri incelemelerini sürdürmektedir. Sabiha Gökçen Mülki İdare Amiri Başkanlığı'nda bir ekip de konuyu tüm detaylarıyla araştırmaktadır...

Kaynak: Haber7