Türk Telekom Resmen Devredildi

Türk Telekom Resmen Devredildi

Türk Telekom tarafından KAP'a açıklama yapıldı. Türk Telekom’daki yüzde 55 OTAŞ hissesinin 3 bankanın kuracağı girişim şirketine devrine Hazine ve Maliye Bakanlığı onay verdi.

Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin ( OTAŞ) Türk Telekom 'da bulunan yüzde 55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi aracılığıyla devralınmasına Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan onay çıktı.
 
Türk Telekom 'dan KAP 'a yapılan açıklamada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Şirketimize iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin (" OTAŞ"), şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.'de (" Türk Telekom ") bulunan yüzde 55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür." denildi.
 
Akbank , Garanti Bankası ve İş Bankası, Türk Telekom ’daki yüzde 55 OTAŞ hissesini devralmak için geçtiğimiz ay Rekabet Kurumu’na başvurmuştu.
 
OTAŞ’a verilen kredide Akbank yaklaşık 1.5 milyar dolar, Garanti 1 milyar dolar, İş Bankası ise 500 milyon dolar paya sahip. Yeni şirkette bankalar, kredideki payları oranda hisseye sahip olacak.
 
Türk Telekom 'dan KAP'a yapılan açıklamada konuyla ilgili olarak şöyle denildi:
 
"Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Şirketimize iletilen resmi bildirime göre, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin (" OTAŞ"), şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.'de (" Türk Telekom ") bulunan %55 oranındaki hisselerinin, OTAŞ'a kredi veren bankaların paydaş olacağı bir ortak girişim şirketi (SPV) aracılığıyla devralınması Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür."
 
2005 yılında özelleştirilen Türk Telekom’un yüzde 55 hissesi 6 milyar 614 milyon dolara Lübnanlı Hariri ailesinin şirketi Saudi Öger’e satılmıştı.