Türk Tankları Bombaladı

Türk Tankları Bombaladı

IŞİD'in 7 havan topunun Türkiye topraklarına düşmesinin ardından Türk tankları IŞİD mevzilerini bombaladığı bildirildi...

Ajansların haberine göre; Kilis'in karşısında muhalifler ile çatışan IŞİD'in attığı havan toplarından 7'si,Türkiye tarafında Yavuzlu ve Ardıçlı köyleri ile Ardıçlı karakolu yakınlarına düştü; ölen ya da yaralanan olmadı. Önlem amaçlı olarak Ardıçlı köyü ve karakol boşaltıldı.
 
Kilis'in sınır köyü Ardıçlı'nın karşı tarafında bulunan, Azez'e bağlı Karamezre köyünde Suriyeli muhalifler ile IŞİD arasında çatışma yaşanıyor. Muhaliflerin kontrolüne geçen Karamezre'deki doğalgaz aktarım istasyonunu hedef alan IŞİD'in attığı havan toplarından yedisi, sınırın Türkiye tarafına düştü.
 
Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklar, havan toplarından bir kısmının Yavuzlu ve Ardıçlı köyü kırsalına düştüğünü söyledi. İki havan mermisi de köyün birkaç yüz metre batısındaki karakol yakınlarına düştü. Havan toplarından birinin bir eve isabet ettiğini söyleyen kaynaklar, evin boş olması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını aktardı.

TÜRK TANKLARI IŞİD MEVZİLERİNİ BOMBALADI
 
Havan toplarının Türkiye tarafına düşmesi üzerine, angajman kuralları çerçevesinde Türk tankları IŞİD mevzilerine yoğun biçimde saldırdı. 
 
Devam eden çatışmalar nedeniyle sınır köyü Ardıçlı ve Ardıçlı karakolu önlem amaçlı boşaltıldı. Havan toplarının düşmesiyle ölen veya yaralanan olmadı. Bölgeye önlem amaçlı ambulans sevk edildi.
 
Anadolu Ajansı, Ekincik Köyü kırsalında taşlık alana bir havan topu mermisinin düştüğü bilgisini verdi.
 
MUHALİFLERİN IŞİD'E SALDIRISI
 
Suriyeli muhalifler, gün boyu IŞİD kontrolündeki Azez ilçesi köylerine saldırdı. Öğle saatlerinde, Karamezre'nin güneyindeki köylerden bazıları ele geçirildi.
 
Türkiye sınırına sıfır mesafedeki Karamezre'de çatışmalar sürüyor. Stratejik öneme sahip doğalgaz aktarım istasyonu muhaliflerin eline geçti. Bunun üzerine IŞİD, istasyona yönelik havan atışlarını sıklaştırdı.

Buraya atılan havan toplarından yedisi Türkiye tarafına düştü. Yavuzlu ve Ardıçlı köyü isabet aldı. Mermilerden ikisi de köyün birkaç yüz metre batısında bulunan karakol yakınlarına düştü.