Türk Gemisini Vurma Emri Sisi’den

Türk Gemisini Vurma Emri Sisi’den

Geçtiğimiz gün Libya’ya mal taşırken bombalanan Türk gemisini vurma emrini Sisi’nin verdiği belirtildi.

"Tuna-1” isimli ait Türk yük gemisi İspanya’da yüklendiği malı Libya’ya taşıdığı sırada Akdeniz sularında havadan ve karadan bombalı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu geminin üçüncü kaptanı hayatını kaybetti. 

EMİR SİSİ’DEN

Saldırıyı üstlenen Tobruk hükümeti, geminin defalarca uyarıldığını savunsa da gemi kaptanlarından Ünal Bilici, Libya’nın 13 mil açıklarındayken kendilerine hiçbir uyarı yapılmaksızın karadan ağır silah saldırısı başlatıldığını açıkladı. Türk kaptanın öldüğü saldırının emrini Tobruk hükümetinin bölgedeki tek dostu olan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’den geldiği ortaya çıktı.

TOBRUK HÜKÜMETİNİN BAHANESİ: DAEŞ

Libya’nın Tobruk hükümetine bağlı ordunun sözcüsü saldırıyı kendilerinin yaptığını, geminin DAEŞ terör örgütünün tehdidine karşın izlendiğini ve vurulduğunu açıkladı.

EMİR TOBRUK HÜKÜMETİNİN EN BÜYÜK DOSTU SİSİ’DEN

Amacı sadece yük taşımak olan bir Türk gemisinin önce karadan sonra da havadan bombalanması akılları karıştırdı. Geminin bombalanması olayının ardında darbeye şiddetle karşı çıkan Türkiye’ye mesaj vermek isteyen Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin talimatıyla gerçekleştiği ortaya çıktı. Libya'daki darbe yanlısı emekli General Halife Hafter'in denetlediği Tobruk Hükümeti, ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararı almıştı. Libya’daki iç savaş, Trablus'taki "Libya Şafağı" koalisyonu ile Sisi’nin desteklediği, Tobruk'taki darbe koalisyonu arasında yaşanıyor.