Türk askeri IŞİD hedeflerini vurmaya başladı

Türk askeri IŞİD hedeflerini vurmaya başladı

Teskerenin kabul edilmesi sonrası asker harekete geçti. Ağır zırhlı birlikler bölgeye sevk ediliyor.

Tezkerenin Meclis'ten geçmesinin ardından sınırda askeri hareketlilik yoğunlaştı. Ağır zırhlı birlikler bölgeye sevk ediliyor. Piyade Komando Birlikleri harekete hazır bekliyor. Suriye sınırında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine düşen havan mermilerinin ardından, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı, 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16 savaş uçakları tarafından yapılan keşif ve elde edilen istihbarat üzerine sınır boyunda konuşlanan obüs toplarıyla belirlenen hedefler vuruldu. Suriye sınırına konuşlandırılan askeri birlikler Türk jetleri tarafından verilen istihbarat üzerine obüs toplarıyla atış yapıyor. Obüs toplarının sınırdan 40 kilometre mesafeye etkili atış yaptıkları belirtildi. Suriye'de devam eden çatışmalardan seken üç adet havan mermisinin, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Mürşitpınar bölgesinde boş araziye düşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) alarma geçti. Diyarbakır'da bulunan hava üssünden peş peşe kalkan F-16 savaş uçakları, Suriye sınırı boyunca keşif uçuşu gerçekleştirdi. Keşif uçuşu sırasında havan mermisinin geldiği yeri ve birçok noktayı tespit eden jetler, koordinatları Diyarbakır'da bulunan harekat merkezine bildirdi. Verilen koordinatlar doğrultusunda sınırın sıfır noktasında bulunan kara birlikleri, bu bölgeleri obüs toplarıyla vurdu.

Angajman kuralları kapsamında gerçekleştirilen bu operasyonda Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi sınırında bulunan Kobane bölgesindeki IŞİD mevzilerine yönelik olduğu belirtildi. Vurulan hedeflerinde IŞİD mevzisi olduğu bilgisi alındı.

SINIRA ASKERİ SEVKIYAT SÜRÜYOR

Öte yandan, TSK, sınır güvenliğinin azami şekilde korunması için sınıra aralıksız askeri sevkiyat gerçekleştiriyor. Türkiye, sınırda güvenlik önlemlerini arttırdı. Son birkaç gündür Suriye-Türkiye sınırında bulunan ve başta Şanlıurfa olmak üzere Gaziantep, Hatay gibi illere zırhlı birlikler, askeri araç, tank ve füze savunma sistemleri sınırındaki hakim noktalara yerleştiriliyor. 1 yıldır IŞİD terör örgütünün Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği saldırıların Türkiye sınırına yaklaşması üzerine olası sızma ve sınır ihlalini engellemek isteyen TSK, teyakkuza geçti ve sınır hattında tampon bölge oluşturma kararı aldı. Türkiye'nin birçok noktasından asker, zırhlı araç ve mühimmat sevkiyatına başlayan TSK, sınır hattında tampon bölge oluşturarak olası bir saldırıyı ve sızmaları engellemeyi hedefliyor.

Sınırın sıfır noktasında bulunan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin hemen yanı başında yaşanan çatışmalardan dolayı ve sınırdan geçişlerin yoğunlukta olmasının ardından çok sayıda ilden bu bölgelere askeri sevkiyat yapılıyor. Özellikle de Diyarbakır'da bulunan 7. Kolordu Komutanlığı'na bağlı çok sayıda birlik, önceki gün "Kirpi" adı verilen zırhlı araç eşliğiyle Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine doğru hareket etti. Ağır zırhlı araçlar ise TIR'lara yüklenip karayolu ile sınır hattına geçiş yapıyor. Çok sayıda tank ve zırhlı aracın yanı sıra birçok tabur askerinin bölgeye gönderildiği öğrenildi.

Etiketler: