Tunus'ta Yeni Kabine Cumhurbaşkanı'na Sunuldu

Tunus'ta Yeni Kabine Cumhurbaşkanı'na Sunuldu

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen El-Habib es-Sıyd'ın, yeni kabineyi Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'ye sunduğu bildirildi.

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen El-Habib es-Sıyd'ın, yeni kabineyi Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi'ye sunduğu bildirildi.

Sıyd, düzenlediği basın toplantısında, yeni hükümette Nahda ile Liberal Tunus Ufukları Partisi'nin de yer aldığını ifade ederek, "Kabinede 27 bakan ve 15 bakan yardımcısı bulunuyor" dedi.

Yoğun görüşmelerin ardından daha önce hazırlanan kabine üzerinde gerekli değişikliklerin yapıldığını vurgulayan Sıyd, "Hükümet, daha aktif ve verimli çalışması ve hükümet programının zenginleştirilmesi için genişletildi. Hükümetin hedefi, yoğun programla hızlı bir çalışma içerisine girerek, öncelikle tüm alanlarda karşı karşıya kalınan kritik sorunları çözmek. Hükümetin vatana ve millete hizmet için bıkmadan usanmadan zamanla yarışması lazım" diye konuştu.

Bir süredir hükümet kurma çalışmalarının sürdüğü Tunus'ta, yeni kabinenin açıklanmasının ardından çarşamba günü mecliste güven oylaması yapılması bekleniyor.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Sıyd, 23 Ocak'ta oluşturduğu yeni kabineyi açıklamış ancak aralarında Nahda'nın da bulunduğu bazı partilerin kabineye güven oyu vermeyeceğini belirtmeleri üzerine görüşmeler yeniden başlamıştı.

Tunus'ta Ekim 2014'te yapılan genel seçimlerde, Nida Tunus Partisi 85 sandalye ile birinci, Nahda Hareketi Partisi 69 sandalye ile ikinci, Özgür Milli Birlik Partisi 16 sandalye ile üçüncü sırada yer almıştı.

Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi, seçimlerden birinci çıkan Nida Tunus Partisi'nin, başbakanlık için aday gösterdiği eski içişleri bakanı Sıyd'ı hükümeti kurmakla görevlendirmişti.