Tunus, Yasakta Fransa ile Yarışıyor

Tunus, Yasakta Fransa ile Yarışıyor

Tunus içişleri bakanı ülke genelinde kadınların peçe takmasını yasaklayacaklarını açıkladı, yasaklamada güvenlik gerekçeleri öne sürülüyor

Tunus ülke genelinde kadınların peçe takmasını yasaklayacak bir genelgeyi konuşuyor. Tunus içişleri bakanı Lütfi bin Ceddu güvenlik gerekçeleriyle ülkede peçe kullanımının yasaklanmasını gündeme aldıklarını duyurdu.

Tunus Müftüsü Şeyh Hamza Said de tasarıyla ilgili yaptığı açıklamada, böyle bir yasağa destek verebileceklerini ifade etti. Hamza Said basın mensuplarına verdiği demeçte, ülke yöneticilerinin bazen tüm milletin faydasını gözeterek birtakım kısıtlamalara gidebilir dedi.

Müftü'nün açıklaması, içişleri bakanlığından yasaklamayla ilgili yapılan açıklamadan 3 gün sonra geldi. İçişleri bakanlığı, bazı kişilerin kendilerini peçeyle gizleyerek saldırılar yaptığını, bunlara engel olmak için kimsenin peçe giymesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Açıklamada, karar uygulamaya konulduktan sonra peçe takmanın yasaklanacağı ve peçe kullanımının sıkı bir şekilde kontrol edileceği kaydediliyor.

İçişleri bakanı Lütfi bin Ceddu Tunus'ta peçe kullanımının, 2011 yılında Zeynel Abidin bin Ali rejiminin devrilmesinin ardından büyük bir artış gösterdiğini ileri sürdü. Lütfi bin Ceddu peçenin kaçaklar veya saldırı yapmayı planlayan kişilerce bir kamuflaj olarak kullanıldığını iddia etti