Tunus ve Mısır tüm Libya uçuşlarını iptal etti.

Tunus ve Mısır tüm Libya uçuşlarını iptal etti.

Tunus, güvenlik gerekçesiyle Libya'nın bazı kentlerinden yapılan uçuşları, Mısır ise Libya'dan gelen ve giden bütün uçuşları iptal etti.

Tunus, güvenlik gerekçesiyle Libya'nın bazı kentlerinden yapılan uçuşları, Mısır ise Libya'dan gelen ve giden bütün uçak seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

Tunus Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,Libya'nın Mitika, Misurata, ve Sirte kentlerinden Tunus'a yapılan bütün uçuşların, güvenlik gerekçesiyle ikinci bir emre kadar iptal edildiği kaydedildi.

Açıklamada, kararın güvenlikle ilgili acil durum sözkonusu olduğunda, önleyici bir karar niteliğinde olduğu ve süresiz bir uygulama olduğu belirtildi.

Bakanlığın, ilgili bütün birimlere Tunus'ta bulunan Libyalılar'a ülkelerine dönene kadar en iyi şartların temin edilmesi talimatı verdiği kaydedildi.

Öte yandan, Libya'nın resmi haber ajansı LANA'nın haberine göre, Libya Hava Gözlem İdaresinin, Mısır havaalanları yönetimine, Libya hava sahasının Mısır'a kapatıldığını bildirmesinin ardından Mısır, Libya'ya giden ve gelen tüm uçak seferlerini iptal etti.

Devrimin ardından istikrarın sağlanamadığı Libya'da, güvenlik güçleri ve devlet yanlısı milisler ile farklı silahlı gruplar arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor.