Tunus meclisinde "İsrail" uyarısı

Tunus meclisinde "İsrail" uyarısı

Tunus Ulusal Kurucu Meclisinde, Turizm Bakanı Emel Kerbul ve Güvenlikten Sorumlu Bakan Rıza Safar hakkında "İsrailli turistlerin ülkeye girişine izin verdikleri" gerekçesiyle sunulan gensoru önergesi gündeme alınmadı.

Tunus  Ulusal Kurucu Meclisinde, Turizm Bakanı Emel Kerbul ve Güvenlikten Sorumlu Bakan Rıza Safar hakkında "İsrailli turistlerin ülkeye girişine izin verdikleri" gerekçesiyle sunulan gensoru önergesi gündeme alınmadı.

Mecliste bulunan siyasi partilerin ittifak sağlayarak aldıkları karar doğrultusunda, bakanlardan güvenoyunu çekmek amacıyla yapılacak oylama geri çekilerek, İsrail ile ilişkiler konusunda hükümete tavsiyeler içeren ortak bildiri yayımlandı.

SİYONİST OLUŞUMLA NORMALLEŞMEYE BÜTÜNÜYLE KARŞIYIZ

Oturum sonunda okunan bildiride, "Siyonist oluşumla normalleşmeye bütünüyle karşıyız. İsrail pasaportu taşıyanların ülkeye girişi, Filistin meselesine destek olan ülkemizin sabit değerlerine aykırı durum olarak kabul edilmektedir" denildi.

Oturumda hazır bulunan milletvekilleri tarafından "İsrail ile gerekçesi ne olursa olsun hiçbir şekilde normal ilişkilerin yürütülmemesi" belirtilerek, Tunus'un gerek halk gerekse de resmi düzeyde Filistin davasına sahip çıktığı vurgulandı.

Tunus'ta 81 milletvekili, 25 Nisan'da iki bakan hakkında "61 İsrailli turistin ülkeye girişine izin verdikleri gerekçesiyle" meclise gensoru önergesi sunmuştu.