Tuncel'den Tuhaf İddia

Tuncel'den Tuhaf İddia

TSK'nın PKK'ya yönelik operasyonları boyunca oldukça tuhaf açıklamalarda bulunan HDP ve DBP yöneticilerinin tuhaf iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Lice'de düzenlediği ve uyuşturucu yapımında kullanılan hint keneviri tarlalarının imha edildiği operasyonu eleştiren DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, operasyon sırasında sakallı ve kolları Arapça yazılı kişilerin köylüleri benzin dökerek yakmaya çalıştığını öne sürdü.

Açıklamada bahsettiği olayda bahsettiği 'sakallı' ve kollarında Arapça yazılar bulunanların kim olduğunu bilmeyen ancak Samanyolu Televizyonu'nun ilginç dizilerindeki karakterleri andıran kişilerle ilgili iddiasını Tuncel şöyle anlattı: 4 köylü gözaltına alınmıştı. 34 köylüyü asker gözaltına alıyor. Bir birim geliyor. Sakallı, kollarında Arapça yazısı olan bir ekip benzin getirtip köylüleri yakmaya çalışıyor. 'Yakacağız' diyor. Oradaki askeri subay izin verse belki de yakacalar. Subay itiraz ediyor. Kendisinin gözaltına aldığını bu kişileri alaya bildirdiğini dolayısıyla böyle bir şey yapamayacağını söylüyor. O gelen birim kimse ise nereye bağlıysa bunların hepsi terörist, hepsini yakacağız kimseye hesap vermek zorunda değiliz diye halkı yakmakla tehdit ediyor. Belki orada o subay müdahale etmezse şu an 34 insanda diri diri yanmış olacak. Sadak diye bir örgütten bahsediyorlar. Tayyip Erdoğan'nın kendisine bağlı özel bir birim oluşturduğunu bunlar ona mı bağlı bilmiyoruz. Efkan Ala'ya mı bağlı bilmiyoruz. Çıkıp açıklama yapmak zorundalar.

Daha önce de sosyal medyada HDP ve PKK'ya yakınlığıyla bilinen sosyal medya hesapları Cizre, Silopi ve Yüksekova'da TSK'nın operasyonlarına sakallı Suriyeli militanların katıldığını iddia etmişti. 

ŞİFRE: SAKAL VE ARAPÇA KOL BANDI

IŞİD'in YPG'nin kontrolündeki bölgeye saldırmasının ardından HDP'li vekiller sık sık 'Sakallı kişiler saldırıyor' vurgusu yaparak belirli bir toplumsal kesimi hedef haline getirmiş ve 6 - 7 Ekim olayları olarak bilinen süreçte Yasin Börü, Riyad Güneş ve Turan Yavaş gibi sembol isimlerin de aralarında bulunduğu dindar kimliğiyle tanınan Kürtler katledilmişti.