Tuncay Özkan: CHP-AKP Koalisyonu Türkiye’ye Büyük Katkı Sağlar

Tuncay Özkan: CHP-AKP Koalisyonu Türkiye’ye Büyük Katkı Sağlar

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “CHP ile AKP’nin koalisyonun da olabileceğine, Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Eğer iyi çalışılır ve görüşmelerin üzerine düşen o büyük gölge, gölge etmezse CHP ile AKP’nin koalisyonun da olabileceğine, Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

CHP’li Özkan, TBMM’de basın mensuplarının koalisyon ve erken seçim tartışmalarına ilişkin sorularını yanıtlayarak şöyle dedi:

“MHP, HDP, CHP’NİN ÖNDERLİĞİNDE BİR BÜYÜK…”

“Ben CHP ile AKP koalisyonuna en uzak duran CHP’li milletvekillerinden biriyim, ancak Türkiye’nin bugünkü siyasi denkleminde başka da bir formül gözükmüyor. Umut ediyorum ki ben asıl yüzde 60 bloğun bir koalisyon oluşturmasını çok istiyorum, bir kere koalisyon istiyor halk, bunu kabul ediyorum ve koalisyonu destekliyorum ama benim gönlümde yatan koalisyon MHP, HDP, CHP’nin önderliğinde bir büyük geniş tabanlı koalisyon, ancak bugün bunun olmayacağı gözüküyor. Eğer iyi çalışılır ve görüşmelerin üzerine düşen o büyük gölge, gölge etmezse CHP ile AKP’nin koalisyonun da olabileceğine, Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.

Pazartesi günü saat 18.00’den sonra bu süreç daha farklı çalışacaktır diye düşünüyorum. Ben Sayın Davutoğlu ile Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun baş başa yapacakları, birlikte yapacakları görüşmenin Türkiye’de yeni bir iktidarı doğurabileceğine inananlardanım.”