TSK'dan resmi açıklama geldi, Detaylar verildi!

TSK'dan resmi açıklama geldi, Detaylar verildi!

Türk Silahlı kuvvetleri (TSK), Suriye uçağını düşürdü. İki Suriye uçağı dört kez uyarıldığı, birinin geri döndüğü, ihlale devam eden diğer uçak ise düşürüldüğü açıklandı.

TSK 'dan resmi açıklama yapıldı. Suriye uçağının hududun 1200 metre güneyinde ve Suriye topraklarında yer alan Kesep bölgesine düşürüldüğünün ifade edildiği açıklamada, Suriye uçaklarının Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin dört kez ikaz edildiği ifade edildi. Uçaklardanbirinin Suriye geri döndüğü, diğerinin ise ihlale devam ettiği ve sonunda düşürüldüğü duyuruldu..

 
İşte TSK'dan yapılan resmi açıklama:
 
"Suriye’ye ait iki adet MIG-23 uçağının, Suriye hava sahasında kuzeye doğru uçuşu, 23 Mart 2014 saat 13.01’den itibaren Diyarbakır’daki Birleştirilmiş Kontrol İhbar Merkezi (BİKİM) tarafından 80 deniz mili mesafeden izlenmeye başlanmış ve Suriye uçakları Türk hududuna on deniz mili mesafeden itibaren Türk hava sahasına yaklaştığına ilişkin dört kez ikaz edilmiştir.
 
Yapılan ikazlar üzerine, Suriye uçaklarından birisi hava sahamıza girmeden bölgeden uzaklaşmış; ancak ikinci Suriye uçağı, uyarılara rağmen saat 13.13 sularında Hatay/Yayladağı’na bağlı Çamlı Tepe Hudut Karakolu bölgesinde Türk hava sahasına girerek yaklaşık bir kilometre kadar hava sahamızı ihlal etmiş, daha sonra batıya doğru yönelerek 1,5 kilometre kadar hava sahamızda uçmaya devametmiştir.
 
Bu esnada bölgede hava devriye görevinde (havada hazır) bulunan iki adet F-16 uçağımızdan birisi, angajman kuralları gereğince saat 13.14’de Suriye uçağına füze atmış ve isabet alan Suriye uçağı hududun 1200 metre güneyinde ve Suriye topraklarında yer alan Kesep bölgesine düşmüştür. Uçağın Kesep bölgesine düşüşü, bölgede bulunan hudut birliklerimiz tarafından gözlemlenmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."