TSK'dan Eşme Ruhu Açıklaması

TSK'dan Eşme Ruhu Açıklaması

Genelkurmay, Öcalan'ın Nevruz mesajındaki "Eşme ruhu" ifadeleri üzerine yapılan PYD/TSK işbirliği haberleri üzerine açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, bazı basın yayın organlarının Öcalan'ın "Eşme ruhu" mesajı üzerine, Süleyman Şah operasyonunun "TSK ve PYD/PKK’nın işbirliği" ile yapıldığına dair haberlere yer verdiğini kaydetti.

Bu haberlerin gerçek dışı olduğunu ifade edilen açıklamada, 31 yıldır mücadele verilen bir terör örgütü ile binlerce şehit ve gazi veren TSK için bu yakıştırmanın yapılmasının kınandığı belirtildi.

TERÖRLE MÜCADELE DEVAM EDECEK
Devamında, TSK'nın azim ve kararlılıkla her türlü terör örgütü ile mücadele ettiği bildirildi.

Ayrıca TSK'nın iç çekişmelerin aktörü olmayacağı ve demokratik, laik, sosyal, kukuk devletinin gereklerini yerine getirmeye devam edeceği vurgulandı.

GENELKURMAY'IN YAPTIĞI 3 MADDELİK AÇIKLAMANIN TAMAMI
"1. Bazı basın yayın organlarında; hiçbir zaman muhatabımız olmayan ve olmayacak olan terörist başının “EŞME RUHU” açıklamasına atfen, Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun SURİYE toprakları içinde yer değiştirmesi ile ilgili olarak “TSK ile PYD/PKK’nın işbirliği yaptığı” yolundaki yayın ve haberler tamamen gerçek dışı olup; 31 yıldır Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Anayasal düzenini değiştirmeyi hedefleyen bir terör örgütü ile silahlı mücadele eden ve bu uğurda binlerce şehit ve gazi vermiş olan şerefli, haysiyetli ve onurlu Millî Ordu Türk Silahlı Kuvvetlerine bu yakıştırmayı yapan kişileri ve yayın organlarını Yüce Türk Milleti önünde şiddetle kınıyoruz.

2. Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisine yasalarla verilmiş görevleri ve Hükümetlerimizin talimat ve direktifleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Yüce Türk Milleti’ne yönelik her türlü terör örgütü ile mücadele etme azim ve kararlılığını sürdürmektedir.

3. Açıklamalarımızda defaatle vurguladığımız üzere, Türk Silahlı Kuvvetleri, iç siyasi çekişmelerin bir aktörü olmayacak, Demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti’nin gereklerini yerine getirmeye devam edecektir."