TSK'da Gizlenen Darbeci  Subaylar Ne Yapacak ?

TSK'da Gizlenen Darbeci Subaylar Ne Yapacak ?

15 Temmuz darbe ve işgal girişimini sonrası TSK içerisindeki "FETÖ" üyelerinin ne kadarının tasfiye edilebildiğine dair net bir veri yok.

Tevhid Haber

15 Temmuz'dan sonra TSK'nın içerisindeki Fetullahçılar ne yapacak?

15 Temmuz darbe ve işgal girişimini sonrası TSK içerisindeki "FETÖ" üyelerinin ne kadarının tasfiye edilebildiğine dair net bir veri yok. 14 Ağustos'ta yeni bir dalganın gelebileceğine dair sosyal medya kaynaklı iddialar her ne kadar çok ciddiye alınmasa da 15 Temmuz gibi bir darbeyi tahrik edebilecek güçteki örgüt mensuplarının duracağına da ihtimal verilmiyor.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, TSK'daki 'paralel' yapılanmanın kodlarını ilk ortaya çıkaran isimlerden Mustafa Önsel'in yazısını birkaç maddede özetleyerek TSK'daki Fetullahçıların şimdi ne yapacağını yazdı:

İşte o yazının ilgili kısmı:

Mustafa Önsel, Balyoz kumpasından 18 yıl hüküm giymiş emekli albay...

Yazdığı “Ağacın Kurdu” adlı kitap, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızan Fetullahçılar konusunda referans kitap kabul ediliyor.

Mustafa Önsel, Odatv'ye yazdığı yazıda 15 Temmuz sonrası ordudaki Fetullahçı yapılanmanın son durumunu şöyle anlatıyor:

- Bu kanlı kalkışma ile FETÖ, biraz da kontrol dışı tekme attı. Şu an yaralı. Ölmediği kesin

- Bundan sonra toplumsal barışı bozabilecek, “ben bittim onlar da bitsin” anlayışıyla çeşitli eylem ve suikastlara hazırlıklı olmalıyız. Toplumsal barışı bozmak ve dış müdahaleye zemin hazırlamak tek seçenekleri...

- Hem sivil hem de polis içinde başka formatlarla varlıklarını kısmi de olsa koruduklarını biliyoruz. Hele TSK'da! Şu an iyimser rakamla en az yüzde 70 civarında subay, astsubay ve uzman çavuş hâlâ sistemde.

Ahmet Hakan Çoşkun Hürriyet