TSK Irak'ta DAEŞ Hedeflerini Vurmaya Başladı

TSK Irak'ta DAEŞ Hedeflerini Vurmaya Başladı

Peşmergenin bu sabah Başika kasabasının DEAŞ'tan almak için başlattığı operasyon sürüyor.

Peşmergenin bu sabah Başika kasabasının DEAŞ'tan almak için başlattığı operasyon sürüyor. Başika kasabasının tamamen kuşatıldığı, içeride çok sayıda DEAŞ'lı terörist olduğu belirtiliyor. Peşmergenin talebi üzerine bölgedeki Türk topçusunun DEAŞ'a karşı atış desteği vermeye başladığı bildirildi. Türk askeri Fırtına obüsleriyle DEAŞ'ı vuruyor.

BAŞBAKAN DOĞRULADI: PEŞMERGE YARDIM İSTEDİ

Afyon'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, iddiaları doğrulayarak, " Peşmerge güçleri Başika kasabasını DEAŞ'tan temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü'ndeki askerlerimizden yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla destek veriyoruz" dedi.

BAŞİKA TEMİZLENDİ İDDİASI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçleri, kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika ve Naweran cephelerinde sabahın erken saatlerinde DEAŞ'ın elinde tuttuğu kasabaya doğru ilerlemeye başladı. Reuters haber ajansı Peşmerge güçlerinin Başika'da kontrolü ele geçirdiğini açıkladı. Haberde, “Bölgedeki gazetecilere bilgi veren Peşmerge güçleri Başika’ya girdiklerini açıkladı, ancak gazetecilerin kasabaya girmesine izin verilmedi” ifadeleri kullanıldı.Reuters ayrıca, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’a ‘Kürtlerin Başika’yı özgürleştirmeyi başardığı’ bilgisini verdiğini kaydetti.

3 KÖY ALINDI

Başika kasabasına bağlı 3 köy Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Genelkurmay Başkanı General Cemal Muhammed, "Musul'u kurtarma operasyonunun 7'nci gününde Peşmerge güçleri, Naweran ve Başika cephelerinde ilerlemeye devam ediyor." ifadelerini kullandı. Her iki cephede 3 köyün Peşmerge güçleri tarafından kontrol altına alındığını aktaran Muhammed, "Güçlerimiz Naweran ve Başika cephelerindeki 3 köyü kontrol altına aldı ve diğer bir köyde de ilerliyor." dedi.

İRAN PEŞMERGESİ DE KATILIYOR

Kadın ve erkek Peşmergeleriyle Naweran Cephesi'ne gelen İran'a muhalif Kürdistan Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yezdanpenah, IKBY'li Peşmergeler'e destek vermek için çatışmalara katıldıklarını söyledi.Sabahın erken saatlerinde başlatılan operasyonla Musul kent merkezine 20 kilometre mesafede yer alan Başika kabasının DEAŞ'tan kurtarılması hedefleniyor.