TSK El -Bab Sınırına İlerliyor

TSK El -Bab Sınırına İlerliyor

TSK destekli ÖSO birlikleri, El Bab bölgesinde en kritik nokta olan Able köyü ve dağını ele geçirdi. ÖSO'nun El Bab'a ulaşılmasına 8 kilometre kaldı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 65'inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Suriye içlerinde ilerleyişi sürüyor.

3 KÖY KALDI

ÖSO birlikleri, El Bab bölgesinde en kritik nokta olan Able köyü ve dağını ele geçirdi. El Bab'a 8 kilometre kadar yaklaşan ÖSO'nun ilçeye ulaşmasına 3 köy kaldı.

PYD'NİN İŞGAL ETTİĞİ KÖY ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

Fırat Kalkanı kapsamında 2 gün önce Esed rejiminin hava saldırısı ile terör örgütü PYD/YPG'nin işgal ettiği Tel Cican köyü de özgürleştirildi.

El Bab ile Batı yönünden ilerleyişini sürdüren ÖSO güçleri arasında kalan köyler ise Hazvan, Vukah ve El Dana.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Şimdi El Bab'a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların  önemli bir merkezi. El Bab'ı da onlar terk edecekler, mücadele öyle devam edecek.  Ondan sonra Münbiç'e, Rakka'ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama'yla uzun  uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık.

Şunu da söyleyeyim; PYD-YPG terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka'da PYD-PKK, bunlar aynıdır zaten, YPG aynıdır, biz dedik ki 'Gelin sizle beraber Rakka'dan DEAŞ'ı atalım. Bunu biz  sizlerle beraber hallederiz.' Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya, basit bir terör  örgütü. Bunların hepsi aynı."