TSK: 250 Kişilik PKK'lı Grup Askere Saldırdı

TSK: 250 Kişilik PKK'lı Grup Askere Saldırdı

Genelkurmay, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması sırasında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, Lice'deki olaylarda 200-250 kişilik PKK'lı grubun askerlere roketatar, piyade tüfeği ve el yapımı bombalarla saldırıda bulunduğunu açıkladı. Açıklamada askerin de saldırılara anında karşılık verdiği belirtildi.

BİRLİKLER BÖLGELERİNE DÖNDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı Köyü bölgesinde inşa edilen terörist heykelinin bir operasyonla kaldırıldığını, operasyonun ardından birliklerin üs bölgelerine döndüğünü bildirdi.

İŞTE TSK'NIN YAPTIĞI 5 MADDELİK AÇIKLAMA

TSK'nın internet sitesinde 15 Ağustos eyleminin elebaşısı terörist Mahsum Korkmaz'ın Lice'de dikilen ve yıkılmasına karar verilen heykeliyle ilgili şu açıklama yapıldı:

"1. Diyarbakır / Lice Yolçatı Köyü bölgesinde inşa edilen, terörist heykeli bir operasyonla kaldırılmıştır. İcra edilen operasyona katılan birlikler, 19 Ağustos 2014 tarihinde saat 09:45'te üs bölgelerine dönmüşlerdir.

2. Birliklerin sözde mezarlığın bulunduğu yere intikali ve söz konusu heykelin kaldırılması esnasında, aralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından; 19 Ağustos 2014 tarihinde 06.20 - 09.00 saatleri arasında, Roketatar, Piyade Tüfeği ve El Yapımı Patlayıcı maddeleriyle silahlı saldırıda bulunulmuş, yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir.

3. Üs bölgelerine dönen birliklerin araçlarında yapılan incelemede, araçlara çok sayıda merminin isabet ettiği, atılan mermilerden birisinin bir KİRPİ aracının koltuğuna ve bir merminin de 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanının da içerisinde bulunduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracının camına isabet ettiği tespit edilmiştir.

4. Bu faaliyetlerin icrası esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca birliklerin emniyetini havadan sağlayan helikopterlere de ateş açılmış, taarruz helikopterlerinin karşılık vermesi sonucu ateş kesilmiştir. Taarruz Helikopter Kolunda bulunan iki helikopterde toplam altı mermi izi tespit edilmiştir."

PKK KARAYOLUNU KAPATTI

TSK ayrıca terörist heykelininin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla, Diyarbakır'daki Lice-Hani karayolu, Hani Serenköy bölgesinde Bölücü Terör Örgütünü destekleyen bir grup tarafından kesildi ve yoldan geçmekte olan üç araç yakıldı.