Trump'tan DSÖ Çıkışı: Artık Para Göndermeyeceğiz

Trump'tan DSÖ Çıkışı: Artık Para Göndermeyeceğiz

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen günlük Koronavirüs Görev Gücü basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) Çin konusunda tepki gösteren Trump, "Pek çok şey hakkında yanıldılar. Çin eksenli gibi görünüyorlar" dedi.
 
"Geçmiş yıllara bakarsanız, her konuda Çin'in tarafındalar" diyen Trump, DSÖ'ye yardım için para göndermeyi keseceklerini duyurarak, "Hep Çin'in tarafında duruyorlar ve onları biz fonluyoruz" diye konuştu.
 
Daha önce eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton dahil Trump yönetimine yakın isimler, benzer mesajları vermişlerdi. Bolton, DSÖ'yü "Çin'in suç ortağı" olarak nitelendirmişti.
 
Trump, geçen saatlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, "DSÖ, bu defa gerçekten batırdı. Fonunu büyük oranda ABD sağlıyor ama bu örgüt nedense hala Çin odaklı. Bu konuyla ilgileneceğiz" değerlendirmesinde bulunmuştu.
 
​'Danışmanım Navarro'nun uyarı notunu görmezden geldim'
 
Trump, ayrıca üst düzey ekonomi danışmanlarından Peter Navarro'nun ocak ayında, Kovid-19 salgını hakkındaki uyarı notunu görmezden geldiğini itiraf etti. ABD Başkanı, Navarro'nun notunda, Kovid-19'un ABD'ye yayılmasının felaketle sonuçlanacağının belirtildiği söyledi.
 
Trump, şu ifadeleri kullandı:
 
"Çin'e seyahatleri durdurduğum zamandı. Kimse bunun (pandemi) yaşanacağını söylememişti. İlginçtir ki DSÖ (seyahatler) durdurmamızdan yana değildi."
 
Navarro'ya hala güvenip güvenmediği sorulduğunda Trump, "Elbette. Peter akıllı, iyi bir adam" diye konuştu.