Trump'tan Clinton'a: Seni hapse Göndereceğim

Trump'tan Clinton'a: Seni hapse Göndereceğim

ABD'de Başkan adayları Clinton ve Trump ikinci kez televizyonda, canlı yayında karşı karşıya geldi....

Al Jazeera'nin haberine göre tartışma, karşılıklı sert suçlamalar ve hatta tehditlerle geçti.

Clinton'a elektronik postaların silinmesi olayı üzerinden ithamlarda bulunan Trump, konunun çok ciddi olduğunu ve Clinton'ın açık bir şekilde suç işlediğini ileri sürdü. Başkan olması halinde konuyla ilgili özel bir yargıcı görevlendireceğini anlatan Trump, Beyaz Saray'da olması halinde Clinton'ın hapse gireceğini kaydetti.

Trump'ın uzun yıllardır vergi ödemediği iddiasını bir kez daha yineleyen Clinton da "Bugüne kadar hiçbir Cumhuriyetçi için 'Başkanlığa ehil değil' dememiştim; ama Trump için diyorum" ifadelerini kullandı. Trump ise Clinton'ın "sırtını Wall Street şirketlerine dayamış bir aday" olduğunu ve büyük firmalardan elde ettiği haksız desteklerle kampanyasını sürdürdüğünü savundu.

EL SIKIŞMADILAR

Oldukça sert bir havada geçen canlı yayının sonunda el sıkışsalar da tartışmanın başında el sıkışmayan iki rakibin bu hareketi, Amerikan kamuoyunda ayrı bir tartışmaya neden oldu.

DİĞER RANDEVU

Başkanlık yarışında Clinton ile Trump'ı bir araya getirecek son tartışma programı, 19 Ekim Çarşamba günü Las Vegas kentinde Nevada Üniversitesinde gerçekleştirilecek.