Trump'ın Yahudi Damadından Küstah Açıklama

Trump'ın Yahudi Damadından Küstah Açıklama

Filistinlileri yok sayarak hazırladıkları sözde barış planıyla ilgili açıklamalarda bulunan Jared Kushner, "Filistin görüşmek isterse seve seve yaparız ama peşlerinden koşmayacağız." dedi

Birleşmiş Milletler’de, Trump yönetiminin Filistinlileri yok sayarak hazırladığı barış planını anlatmak için BM Güvenlik Konseyi üyesi 15 ülkenin temsilcisi ile bir araya gelen Kushner, "Filistin görüşmek isterse seve seve yaparız ama peşlerinden koşmayacağız." dedi.
Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Kushner, Filistin Devlet Başkan Mahmud Abbas'ın planı ilk duyduğunda ''ne kadar iyi olduğu konusunda şaşırdığını'' ancak ''plan daha açıklanmadan reddeden bir pozisyon aldığını'' iddia etti..
 
"SON ŞANS" TEHDİDİ
ABD'nin dayatmaya çalıştığı sözde barış planının "son şans" olabileceğini öne süren Kushner, şu aşamada İsrail ve Filistin'in yana yana iki devlet olmasının çok zor olduğunu söyledi.
 
Kushner, "İsrail yerleşimlerinin genişleme oranına ve Filistin halkının isteklerine bakarsanız, neredeyse geri dönüşü olmayan bir kavşağa girersiniz.'' diye konuştu.