Trump`ın Başkanlığı Neyin Habercisi?

Trump`ın Başkanlığı Neyin Habercisi?

HÜDA PAR genel başkan yardımcısı Sait Şahin'in Doğru Haber gazetesinde yayımlanan yaızısını sizlerle paylaşıyoruz;

Trump`ın Başkanlığı Neyin Habercisi?

ABD seçimleri gündem olmaya devam ediyor.

Dolayısıyla ben de son yazdığım yazıya nokta koyduğum yerden devam edebilirim.

1960 senesinde Fidel Castro`ya Amerika seçimleri ile ilgili soruyorlar: “Hangisini tercih edersiniz; Kenedy mi Nixon mu?” Castro tarihi bir cevap veriyor: “İkisini aynı şahsın giyeceği ayakkabının, iki tekinden biri tercih edilmez.”

Castro ABD`yi, ABD seçimlerini özetleyen ve ABD seçimlerine bakış açısı olacak bir not düşüyor tarihe. 

1960`dan bugüne kadar ABD`de pek çok seçim yaşandı ve çok başkanlar geldi geçti. Ancak Castro`nun tarihe düştüğü not değişmedi.

ABD aynı ABD, politikaları aynı politikalar. Gün geçtikçe dünyayı daha fazla karıştırdı. Gelen başkanların da her biri diğerini arattı.

ABD`nin hakikatini bilen bizler için durum bu olsa da Trump`ın başkanlığı kazanması ABD içinde ve dışında farklı açıdan rahatsızlıklara sebep oldu.   

Seçim sonrası ABD`de Trump karşıtı gösteriler yapıldı ve bazı eyaletlerde bu protesto gösterileri sürüyor. Zannedersem gün geçtikçe bu seçim protestoları zayıflayacak.

Hâlbuki protestolar çok hareketli ve iddialı başlamıştı. ABD`den kimileri “Arap Baharı”na misillemede bulunarak bu protestoları, “ABD Baharı” olarak isimlendirmişti.

ABD`deki seçim karşıtı protestolar, üçüncü dünyada da bir umut doğurdu; dünyadaki darbelerin ve karışıklıkların arkasındaki ABD karışır mı acaba diye!

Soğuk savaş yıllarında yaygınlaşan sorulu-cevaplı bir tespit vardır:

- ABD`de neden darbe olmaz?

– Orada ABD Büyükelçiliği olmadığı için.

Evet, ABD belki dünyada bir darbenin yaşanacağı son ülke olabilir, ABD`de darbe yaptıracak bir ülke de şu anda olmayabilir. Ancak bununla birlikte ABD`nin karışmaması hususunda bir garantisi de yok.

Belki seçim sonuçlarından dolayı ABD`deki protestolar fazla sürmeyebilir ama inanın ABD eninde sonunda içten karışacak. ABD`nin zulüm, sömürü ve kibir üzerine kurulu saadeti fazla sürmeyecek.

Afrika`da açlık, susuzluk, sefalet kıta insanını kırarken, buraları sömüren ülkeler ilelebet saadet içinde saltanat süremezler. Bu, adl-i ilahiye aykırıdır. Eninde sonunda bu saltanat temelinden sarsılacaktır. 

Bana göre Trump`ın başkanlığı ile ABD`yi temelinden sarsacak fay hattı harekete geçmiştir. Trump`ın başkanlığı, ABD`nin dominal yapısında düşen ilk taştır.

Trump, ABD kibrinin doruk noktasıdır. Evinin dekorasyonu ve ev eşyaları altın kaplama olan bir adamdan bahsediyoruz. Sosyal medyada arabasının da saf altın olduğu bir görüntü paylaşıldı.

Varlık, zulüm, sömürü, kibir...

Bekleyin.

Karun`u hazineleri ile yerin dibine geçiren gazabın ABD`nin başına gelmesi yakındır.

Trump`ın başkanlığı bunun habercisidir.