Trump'dan Türkiye Açıklaması

Trump'dan Türkiye Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ile ABD arasında devam eden Rahip Andrew Brunson krizi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Reuters’a konuşan Trump; “Türkiye’nin, Rahip Brunson konusundaki tutumu üzüntü verici. Bence korkunç bir hata yapıyorlar. Rahip Brunson konusunda Türkiye’ye taviz vermeyeceğiz” dedi.

Trump ayrıca; İsrail’de tutuklu bulunan Türk vatandaşı Ebru Özkan’ın serbest bırakılması için aracılık ettiğini, buna karşılık da Rahip Brunson’ın serbest kalması gerektiğini savundu. Kendisinin “sözünü tuttuğunu” dile getiren Trump şunları söyledi: “O kişiyi (Ebru Özkan) onun için çıkardım. Erdoğan’dan bu masum ve harika insanın ve büyük Hristiyanların Türkiye’den çıkmasına izin vermesini bekliyorum”.

Türkiye’yi ve Türk halkını çok sevdiğini söyleyen Trump; “şimdiye kadar Türkiye ile çok iyi ilişkilerimiz vardı. Ama bu iş tek taraflı olmaz. Artık ABD ile tek taraflı ilişki olmayacak” dedi.

Öte yandan, ABD Başkanı Trump; ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı gümrük vergilerinin yükseltilmesi kararının Avrupa ekonomilerini negatif yönde etkileyeceğine dair bir kaygı taşımadığını da belirtti.

 

Kaynak : Medya Scope