Trump'a Suikast Tehdidi (VİDEO)

Trump'a Suikast Tehdidi (VİDEO)

İran haber ajanslarından Fars Haber Ajansı, Trump'ın ölümüyle sonuçlanan montajlı bir suikast videosu yayınladı. Videoda geçen alt yazıda ise "Savaşa başlarsanız, biz bitiririz" şeklinde ifadeler bulunuyor.

'da bulunan haber ajanslarından Fars  Ajansı, İran hükümetinin General Süleymani'nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından düzenlenen suikaste kurban gitmesinin ardından ettiği intikam yemininden sonra, Trump'ın ölümüyle sonuçlanan bir montaj  yayınladı.

İran'ın intikam yemininin ardından Fars haber ajansı tarafından abonelerine servis edilen video görüntüleri İran'da bazı televizyon kanallarında da yayınlandı.

 

YÜZÜK DETAYI

Videoda Trump'ın 5 Kasım'da Nevada'da yaptığı mitingten görüntüler kullanıldı. Görüntülerin üzerine, otomatik tüfekle nişan alan ve parmağında Süleymani'ninkine benzeyen bir yüzük bulunan İranlı adam, mitingde konuşan Trump'ı hedef alıyor ve tetiğe basıyor.

OLAY YERİNDEN UZAKLAŞTIRILIYOR

Silahın patlamasının ardından Trump boynundan yaralanıyor ve çevresindekiler tarafından acilen olay yerinden uzaklaştırılıyor.

SUİKASTTEN ÖNCE SÜLEYMANİ'NİN MÜHENDİSİ'YLE OLAN FOTOĞRAFINA BAKIŞ

Videonun dikkat çeken başka bir detayı ise, tüfeği ateşleyen İranlı adamın tetiği çekmeden önce Süleymani'nin resmine bakış atması. Söz konusu resimde Süleymani'nin yanında aynı saldırıda şehid edilen Haşdi Şabi lideri El Mühendisi de görünüyor.

VİDEONUN ALT YAZISIYLA TEHDİT MESAJI GÖNDERİLDİ

Videoda yer alan alt yazıda ise "Savaşa başlarsanız, biz bitiririz" şeklinde ifadeler bulunurken bu ifadeler bazı kullanıcılar tarafından tehdit unsuru olarak görüldü.