Trump'a  Karşı 10 Milyon İmza

Trump'a Karşı 10 Milyon İmza

10 milyon imza toplandı: Trump'a karşıtı dilekçe Kongre'ye sunuldu

Ulusal savunma grupları, topladıkları 10 milyon imza ile birlikte dilekçelerini Demokrat Kongre Üyesi Rashida Tlaib’e sundu.

Tlaib, Temsilciler Meclisi’ne bağlı Adliye Komitesi’ne bir yasa tasarısı sunarak, Trump’ın görevini kötüye kullanıp kullanmadığının soruşturulmasını istemişti.

ABD Kongresi önünde yapılan eylemde konuşan Tlaib, “Bu inanılmaz, çünkü hareketler böyle başlıyor. Hukukun egemenliğinin aşınmasına izin veremeyiz, demokrasimizin bu başkan tarafından yozlaştırılmasına izin veremeyiz” dedi.

Twitter hesabından da bir açıklama yapan Tlaib, “10 milyon insan demokrasimizi korumak istiyor. 10 milyon insan ABD Anayasasını savunmak istiyor. 10 milyon insan hukukun üstünlüğüne karşı bireysel sorumluluğumuz olduğunda ısrar ediyor” ifadelerini kullandı.

DEMOKRATLAR KÖŞEYE SIKIŞTIRIYOR

Rusya soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Robert Mueller hazırladığı raporda Trump’ın seçim kampanyası ekibi ve Rusya arasında bir işbirliği olduğunu gösteren bir delil bulunmadığına kanaat getirmiş ancak Trump’ın adaleti engelleyip engellemediği konusunun ucunu açık bırakmasıyla topu Kongre’ye atmıştı.

Mueller raporunun ardından Trump hakkındaki azledilme tartışmaları sürüyor. Kongrede çoğunlukta olan Demokratlar azil konusunda Trump'ı köşeye sıkıştırıyor.