"Trump “Yalnız Kovboy”a Dönüyor"

"Trump “Yalnız Kovboy”a Dönüyor"

Trump tehlikesi büyürken eşzamanlı olarak Trump karşıtı bir blok oluşuyor. ABD Başkanı hızla “yalnız kovboy”a dönüşüyor.

Abdulkadir Selvi, "Brunson işi nereye gidiyor?" başlığıyla yayımlanan yazısında, terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla Türkiye'de 35 yıl hapis istemiyle yargılanan ABD'li papaz Andrew Brunson'la ilgili olarak "Aslında yargının bağımsızlığını gösterme açısından tam da bu ortamda tahliye kararı verilebilirdi" dedi.
Dünyada ABD Başkanı Donald Trump'a karşı bir blok oluştuğunu belirten Selvi, "ABD ile ilişkiler kötüye giderken Avrupa Birliği ile ilişkiler hızla geliştirilmeli. Çünkü ABD’nin karşısına bir güç konulması gerekiyor" ifadesini kullandı.

Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28-29 Eylül tarihlerinde Almanya'ya yapacağı resmi ziyaretin önemli olduğunu vurguladı. "Erdoğan-Merkel görüşmesi sadece Trump karşıtı cephenin 'güç birliği' oluşturması anlamına gelmiyor; uzun süredir dinlenme odasında olan Türkiye-AB ilişkilerinin canlanması fırsatını da sağlayabilir" diyen Selvi, şöyle devam etti:


"Türkiye-AB ilişkilerine zarar veren sorunlar çözülmeye başlandı. Yunanlı askerlerin serbest bırakılması, Büyükada davasının tutuklu sanığı Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Onursal Başkanı Av. Taner Kılıç'ın dün tahliye edilmesi gibi. İnsan hakları karnemizi düzeltmeden AB ile ilişkileri düzeltemeyiz. Osman Kavala ve CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliyesiyle birlikte AB ile ilişkilerde yeni bir sayfa açılabilir."
'HAZIR OHAL'İ DE KALDIRMIŞKEN BU KONJONKTÜRÜ FIRSATA ÇEVİREBİLİRİZ'

Erdoğan'ın "Kopenhag Kriterleri'ni Ankara kriteri yapar, yolumuza devam ederiz" şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlatan Selvi, şunları kaydetti:

"Hazır OHAL'i de kaldırmışken bu konjonktürü fırsata çevirebiliriz. Üç gün önce 17. yaşını kutlayan AK Parti'nin en önemli özelliği özgürlüklerin alanını genişletmek, reformlarla Türkiye'nin önünü açmaktı. 15 Temmuz darbe girişimi ile önceliğimiz güvenlik oldu. Ancak bu kriz bize gösterdi ki sermaye güvenli bir liman ve hukuki teminat arıyor. Türkiye yeniden AB'li gündeme döndüğü takdirde sermayenin kaçtığı değil, 'kulaklarımızdan dolar fışkırdığı' günlere döneriz."