Trump ve Cruz Müslümanları Hedef Aldı

Trump ve Cruz Müslümanları Hedef Aldı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Trump ve Cruz, Brüksel saldırılarının ardından açıklamalarıyla yine Müslümanları hedef aldı.

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını kazanmak için çabalayan aday adayları Ted Cruz ile Donald Trump, Brüksel’deki terör saldırılarının ardından açıklamalarıyla yine Müslümanları hedef aldı.

Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından Teksas Senatörü Ted Cruz, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Brüksel’deki terör saldırılarının ardından ABD’de Müslümanların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde güvenlik güçlerinin devriye gezmesi ve güvenliği sağlaması gerektiğini savundu.

"Batı bu düşmanın varlığını yıllarca inkar etti"
Cruz, bugün sabah Brüksel’de işe giden birçok kadın ve erkeğin saldırının hedefi olduğunu belirterek, saldırıda birbirinden bağımsız masum insanların yaşamlarını yitirdiğini kaydetti.

Batı’nın “bu düşmanın varlığını yıllarca inkar ettiğini” savunan Cruz, bu saldırıların bir daha yaşanmaması için gayretlerini iki katına çıkaracaklarını bildirdi. 

“El Kaide ve DAEŞ’in bulunduğu ülkelerden sığınmacı akınını acilen durdurmamız gerekiyor.” diyen Cruz, ABD’li güvenlik güçlerine de çağrıda bulundu.

Cruz, “Müslümanların radikalleşmesinden önce onların bulunduğu bölgelerde devriye gezmesi ve güvenliği sağlaması için güvenlik kuvvetlerine yetki vermeliyiz.” ifadesini kullandı.

"Müslümanlarla problemimiz var”
Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olma yolunda en güçlü isim olarak dikkati çeken iş adamı Donald Trump da “İslam’ın küresel terörizmin asıl nedeni” olduğunu ileri sürdü.

Seçim kampanyası boyunca Müslümanlara yönelik skandal sözleriyle adından söz ettiren Trump, Brüksel’deki saldırının ardından Fox Business Network’a yaptığı açıklamada, “Açıkçası Müslümanlarla problemimiz var. Bu saldırıların İsveçli insanlar tarafından yapılmadığını size söyleyebilirim. Akıllı olmak zorundayız. Camilere göz atmalıyız, oralarda olup bitenleri incelemeliyiz. Devam eden hastalıklı bir problem var.” diye konuştu.