Trump: Türkiye'yi Kimse Yenemiyecek

Trump: Türkiye'yi Kimse Yenemiyecek

ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları;

ABD Başkanı Trump'ın açıklamaları;

Türk halkı son yıllarda ve dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiye'ye PKK, DEAŞgibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz.

'İLİŞKİLERİMİZİ KİMSE YENEMEYECEK'

Türkiye'nin istediği silah siparişleri için çalışacağız. Türkiye'yi PKK ve DAEŞ'e karşı destekliyoruz. Diyalog ve dayanışmamızı devam ettireceğiz. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek. Türkiye ile ilişkilerimizi hiç kimse yenemeyecek.

'SABIRSIZLANIYORUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ortadoğu'da barışı ve güvenliği sağlamak, paylaştığımız tehlikelerle mücadele etmek ve tüm insanlarımız için haysiyetli bir gelecek yaratmak için birlikte çalışmaya sabırsızlanıyorum.

'TÜRKİYE'Yİ TAKDİR EDİYORUZ'

Türkiye'nin Suriye'deki dehşet verici katliamların durdurulması için verilen çabalara liderlik etmesini takdir ediyoruz. Suriye iç savaşı tüm dünyayı şoke ediyor. Bunu görmek için yapmanız gereken tek şey bugünkü gazetelerin ilk sayfalarına bakmak. Suriye'de şiddeti azaltabilecek ve barışçı çözüme imkan sağlayacak her türlü adımı destekliyoruz