Trump Suud'u Sağmaya Devam Ediyor !

Trump Suud'u Sağmaya Devam Ediyor !

ABD Başkanı Trump'ın, İran’ın tehditlerine karşı Suudi Arabistan’a asker konuşlandırmanın faturasının ilk taksidi olan 500 milyon doları aldığı bildirildi.

ABD Başkanı Trump'ın, İran'ın tehditlerine karşı Suudi Arabistan'a asker konuşlandırmanın faturasının ilk taksidi olan 500 milyon doları aldığı bildirildi.

Haber kanalı CNN, bir ABD'li yetkiliden aldığı bilgiye göre, Suudi Arabistan geçen ay, Washington yönetimine yaklaşık 500 milyon dolar ödedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Riyad'ın "ABD'nin bir banka hesabına bir milyar dolar yatırdığını" açıklamasına bir destek de Pentagon sözcüsüden geldi.

Sözcü Rebecca Rebarich, "Başkan Trump'ın ortakların yük paylaşımını artırmaya yönelik direktifleri doğrultusunda, Savunma Bakanlığı, bölgesel güvenliği destekleyen ve düşmanlıkları önleyen bu dağıtımların maliyetini paylaşmasına Suudi Arabistan Krallığını da dahil ettiğini söyledi. Suudi hükümeti bu faaliyetlerin maliyetinin sağlanmasına yardımcı olmayı kabul etti ve ilk katkıyı yaptı" dedi.

Sözcü Rebarich, "Konuşlandırma maliyetini dengeleyen gelecekteki katkılar için bir mekanizmanın resmileştirilmesi için görüşmeler devam ediyor" dedi.

CNN, Washington'daki Suudi büyükelçiliğinin yorum talebine yanıt vermediğini bildirdi.

Suudi Arabistan tarafından ödenen para, Suudi petrol tesislerini İran füzesi ve uçak saldırılarına karşı korumak için birliklerin yanı sıra savaş uçakları ve 'Patriot' savunma füze pilleri toplam maliyetlerini de kapsıyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Eylül 2019 tarihinde İran'ın Aramco'nun petrol tesislerine yönelik saldırılarından sonra ABD'den asker talep etmişti. Trump yönetimi de, ücret karşılığı Suudi yönetiminin isteğini kabul ederek, bu ülkenin stratejik bölgelerinin korunması için asker göndermeye başlamıştı.