Trump İsrail İçin Harekete Geçti

Trump İsrail İçin Harekete Geçti

Trump’ın son günlerinde siyonist işgal rejimi yeni yerleşim alanları için harekete geçti

Siyonist işgal rejiminin, Trump'ın görevden ayrılmasından önce işgal edilmiş Filistin toprakları üzerinde çok sayıda yerleşim alanını onaylayacağı belirtildi.

Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Ulusal Ofisi, işgal rejiminin, 20 Ocak'ta düzenlenecek devir teslim töreniyle görevini Demokrat Partili Joe Biden’a devredecek olan ABD Başkanı Trump’ın son günlerinde, yeni yerleşim birimlerini onaylamak için faaliyetlerini hızlandırdığını bildirdi.

Uluslararası kanunları çiğneyen işgal rejiminin hukuksuz girişimlerine yer verilen raporda, 2020 yıl sonu ile 2021 yılbaşının, yasa dışı yerleşim alanlarının genişletilmesi, mevcut alanların resmi yollardan onaylanması ve yeni birimlerinin inşa edilmesi gibi çok sayıda hukuksuzluğa tanıklık ettiğine dikkat çekildi.

Raporda, siyonist rejimin, ABD'de Biden başkanlık görevine başlamadan önce işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te binlerce yasa dışı yeni konut inşasına onay verdiği bilgisine yer verildi.

Siyonist işgal rejimi, 1967 yılındaki Altı Gün Savaşı'nda Batı Şeria ile Kudüs'ün Arapların yaşadığı doğu bölgelerini ele geçirmişti.

İşgalcilerin yerleşim politikaları sonucu Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te inşa edilen yahudi yerleşim alanlarında yaklaşık 700 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Uluslararası hukuka göre Filistinlilere ait bu bölgeler işgal edilmiş ve işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.