Trump: İsrail Arkadaşımız

Trump: İsrail Arkadaşımız

Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, Trump yönetiminin Filistin-İsrail meselesine yönelik "Hedefimiz barış sağlamayan iki devletli çözüm arayışı değil" dedi. İsrail'den yapılan açıklamada ise, Netanyahu'nun bu yönde bir talebi olduğunu ve bunu Trump'a i

Beyaz Saray'dan üst düzey bir yetkili, ABD'nin Filistin ile İsrail arasında "iki devletli çözüm arayışı" konusunda ısrarcı olmayacağını söyledi.
İsmi açıklanmayan yetkili, ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasında bugün Beyaz Saray'da yapılması beklenen görüşmeye ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.
Trump'ın 'iki devletli çözüm' arayışından vazgeçmesiyle, ABD tarihinde bir ilk gerçekleşmiş oldu. ABD, uzun yıllardır, Filistin meselesini ikili bir politika yürütüyordu.
Bölgede barışı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan yetkili, "Hedefimiz barış sağlamayan iki devletli çözüm arayışı değil. Taraflar bunu istiyorsa barış, iki devletli çözüm arayışıyla sağlanabilir ya da başka bir seçenek de isteyebilirler. Biz onlara yardım edeceğiz." diye konuştu.
Trump: İsrail en iyi arkadaşımız
ABD'li yetkili, kararın taraflarca verileceğini belirtti.
Herhangi bir baskı yapmayacaklarını ifade eden yetkili, "Başkan Donald Trump barışın sağlanmasını istediğini açık bir şekilde dile getirdi." dedi. Trump ile Netanyahu'nun bugün Beyaz Saray'da görüşmesi bekleniyor.
ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu akşam Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirecek. Reuters'ın haberine göre, görüşmede Ortadoğu politikasına önümüzdeki yıllar için şekil vereceği tahmin ediliyor. Trump daha önce yaptığı açıklamalarda İsrail'in Beyaz Saray'da gördüğü "en iyi arkadaş" olacağını belirtmişti.
ABD Başkanı Trump, başkanlık kampanyası sırasında İsrail'le ilişkilerinin iyi olacağı mesajını vermiş ve ABD'nin İsrail'deki Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyacağına ilişkin söz vermişti. Daha sonra bu sözüyle alakalı "Ben sözümün eriyim, söylediklerimi yerine getireceğim demişti. Müslüman dünyası ise, Trump'ın bu açıklamalarına tepki göstererek, "Bu adım, Ortadoğu'yu kaosa sürükler" açıklamasını yapmıştı.