Trump, İslam Karşıtı Sözlerine Devam Etti

Trump, İslam Karşıtı Sözlerine Devam Etti

ABD'de Cumhuriyetçi başkan aday adayı Trump, önceki gün sarfettiği, 'İslam bizden nefret ediyor' şeklindeki sözlerinin arkasında olduğu belirtti.

AA'nın haberine göre, Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump, önceki gün söylediği "İslam bizden nefret ediyor" sözünün arkasında durduğunu belirterek, "Müslümanların birçoğu demek istedim. Sözlerimin arkasındayım" dedi.

Cumhuriyetçi başkan aday adayları Miami'de gerçekleşen ve CNN'de yayınlanan açık oturumda karşı karşıya geldi. Sosyal güvenlik reformu, serbest ticaret anlaşması, eğitim gibi gündemdeki konuları tartışan adaylardan Trump, sunucunun "(İslam bizden nefret ediyor) dediniz. 1,6 milyar Müslümanın tamamını mı kastettiniz?" diye sorması üzerine, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

11 Eylül saldırılarını örnek gösteren Trump, "Müslümanların birçoğu demek istedim. Sözlerimin arkasındayım. Müslümanlardan Amerikalılara yönelik büyük bir nefret var" ifadelerini kullandı.

Adaylardan Florida Senatörü Marco Rubio, Trump'ın bu sözlerine karşı çıkarak ülkesini seven ve bunun için canını vermeye hazır birçok ABD'li Müslüman olduğunu belirterek, "Başkanlar istedikleri her şeyi söyleyemez. Bunun hem burada hem de dünya genelinde sonuçları olur" dedi.

Teksas Senatörü Ted Cruz da Trump'ı eleştirerek, "Çin kötü, Müslümanlar kötü diyerek sorunlar çözülemez" diye konuştu.

Trump'ın önceki gün yaptığı açıklama nedeniyle ABD'li Müslümanları temsil eden ve aralarında Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ile ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi'nin (USCMO) de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, Trump'a, Müslümanlardan özür dilemesi çağrısında bulunmuştu. 

"Benden daha fazla İsrail yanlısı kimse yok"

Programda adaylar, İsrail-Filistin sorununa ilişkin de görüşlerini ifade etme imkanı buldu. Tüm adaylar kendilerinin İsrail'in çıkarlarını diğerlerine göre daha iyi savunacaklarını iddia ederken Trump'a, "Barış anlaşmasına ara buluculuk yapmak için ABD'nin nötr davranması gerektiği" yönündeki sözleri soruldu.

"Benden daha fazla İsrail yanlısı kimse yok" diye konuşan Trump, İsrail'in güven içinde yaşayabilmesi için barış görüşmelerine bir şans verilmesi gerektiğini, ABD'nin burada tarafsız yaklaşmasının anlaşma şansını artırabileceğini söyledi.