Trump: İran'a Karşı Tutumumuz Devam Edecek

Trump: İran'a Karşı Tutumumuz Devam Edecek

ABD Başkanı Trump 4 Şubat Salı günü kongrede yaptığı yıllık konuşması ve ülkesinin genel durumu hakkında sunduğu raporunda İran milletine karşı iktisadi terörün devam etmesi yönünde talimat verdiğini belirtti.

ABD Başkanı Trump 4 Şubat Salı günü kongrede yaptığı yıllık konuşması ve ülkesinin genel durumu hakkında sunduğu raporunda İran milletine karşı iktisadi terörün devam etmesi yönünde talimat verdiğini belirtti. Trump UAEK’nun İran’ın nükleer anlaşmasına bağlı kaldığı yönündeki raporlarını görmezden gelerek İran’dan nükleer silah yapma peşinde olmamasını istedi.
ABD Başkanı Trump yıllık konuşmasında ayrıca İran ekonomisi Amerika’nın dayattığı yaptırımların yüzünden zayıfladığını, Amerika İran’ın kısa sürede ekonomisini düzeltmesine yardımcı olabileceğini ileri sürdü.
 
Amerika Başkanı Trump 8 Mayıs 2018’de nükleer anlaşmasından çekildikten sonra İran milletine karşı zalimane yaptırımları yeniden dayattı ve bu sürecin devamında yeni yaptırımlar uyguladı.
 
Trump yaptırımların amacını İran’ı müzakere masasına çekmek ve nükleer mesele, füze programı ve İran’ın bölgesel faaliyetleri hakkında yeni bir anlaşmaya varmak şeklinde açıklıyor.
 
İran İslam Cumhuriyeti ise asıl Amerika nükleer anlaşmadan çekilerek müzakere masasını terk ettiğini belirterek Washington ile müzakere edilmeyeceğini belirtiyor.
 
Bu arada Trump şimdiye dek birçok kez İran’a karşı politikalarında başarısızlığa uğradığı için muhalifleri tarafından eleştirildi.