Trump Hakaret Etti  Hepsi Sesiz Kaldı

Trump Hakaret Etti Hepsi Sesiz Kaldı

ABD Başkanı Trump’ın, Afrika ülkeleri için sarf ettiği "iğrenç ülkeler" sözüne ortak bildiriyle tepki vereceğini açıklayan Afrika Birliği, Trump’ın liderlere gönderdiği 'yumuşak mesaj' sonrası açıklamayı rafa kaldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Afrika ülkeleri için sarf ettiği "iğrenç ülkeler" sözüne ortak bildiriyle tepki vereceğini açıklayan Afrika Birliği, Trump'ın liderlere gönderdiği mesaj sonrası açıklama yayınlamaktan kaçındı.

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da 22 Ocak'ta başlayan ve dün sona eren Afrika Birliği Zirvesi'nde basın mensuplarının Afrika Birliği liderlerine ve temsilcilerine en çok yönelttiği soru Trump'ın sözleri oldu. Temsilcilerin sorulara verdiği cevap ise zirve sonunda Trump'a cevap niteliğini taşıyacağını belirttikleri ortak bir bildirinin yayınlanacağıydı.

Zirvenin ilk gününde düzenlenen Daimi Temsilciler Komitesi Toplantısı'nda kabul edilen ve tartışılması için Yürütme Kurulu'na sevk edilen taslak bildiri, Trump'ın zirveye gönderdiği mesaj sonrası rafa kaldırıldı.