Trump Fransa'ya Saldırdı...  Büyük Kavga

Trump Fransa'ya Saldırdı... Büyük Kavga

Birinci Dünya Savaşını Sonlandıran Ateşkes Antlaşması'nın 100. yılı dolayısıyla gittiği Fransa'nın başkenti Paris'ten dönen ABD Başkanı Donald Trump, Fransızları çok kızdıracak bir açıklama yaptı.

 

ABD Başkanı Donald Trump, Birinci Dünya Savaşını Sonlandıran Ateşkes Antlaşması'nın 100. yılı dolayısıyla gittiği Fransa'nın başkenti Paris'ten dün dönmüş ve sosyal medyadan yaptığı açıklamada "ABD'ye hem askeri hem de ticaret konusunda adil davranılmadığını" öne sürerek diğer ülkelere askeri koruma için çok büyük ödemeler, yüz milyarlarca dolar para ödemesi yapıtlarını söylemişti. Trump bu sözlerinin devamında "dünya ülkelerine çok zengin ülkelerin ABD'ye askeri koruma için para ödemesi ya da kendilerini koruması zamanı geldi" demişti.

 

TRUMP'TAN MACRON'A: BİZ GELMEDEN ÖNCE SİZE ALMANCA ÖĞRETİYORLARDI

Fransa dönüşü mesajlarına devam eden Trump, bugün ise Fransa Cumhurbşaknı Emmanuel Macron'un "Avrupa ordusu" çağrısına tepki gösterdi. Etkinlikler dolayısıyla Paris'e indiği gün bu açıklamayı "ahmakça"diye nitelendiren Trump bugün yaptığı açıklamada, "Emmanuel Macron, Avrupa'yı ABD, Çin ve Rusya'ya karşı korumak için kendi ordusunu oluşturmayı önerdi. Ancak 1. ve 2. dünya savaşlarında sorun Almanya'ydı. Bu durum Fransa için nasıldı? ABD gelmeden önce Paris'te Almanca öğrenmeye başlıyordunuz. NATO için para ödeyin yada ödemeyin" dedi.

Trump mesajların devamında Seçim kampanyasında kullandığı "MAKE AMERİCA GREAT AGAİN" sloganına atıfta bulunarak sert sözler söyledi: "Sorun, Emmanuel'in Fransa'da onay seviyesinin %26 ile son derece düşük ve işsizlik oranının neredeyse %10 olması. O yalnızca konuyu değiştirmek istiyor. Ayrıca Fransa'dan daha milliyetçi bir ülke yok, son derece gururlu insanlar ve bu konuda haklılar. FRANSA'YI YENİDEN HARİKA YAP"

ELYSEE SARAYI: YORUM YOK

Trump'ın Twitter saldırısına Macron'un makamından "Yorum yok" yanıtı geldi. Fransa Cumhurbaşkanlığı, sorular üzerine, "Tweetlerle ilgili söyleyecek bir şeyimiz yok. Cumartesi günkü görüşmelerinde, Macron, Avrupa ordusu ve Avrupa savunmasıyla ilgili görüşlerini çok net biçimde Trump'a iletmiştir" dedi.

KAYNAK: HABER7