Trump  Emretti Suud Uyguladı

Trump Emretti Suud Uyguladı

ABD Başkanı Trump, 'Ortadoğuya yaptığım son ziyaretimde artık radikal düşüncelere maddi desteğin kesilmesi gerektiğini belirtmiştim.' diyerek Körfez ülkelerine Katar'la ilişkilerini kesmeleri gerektiği emrettiği

ABD Başkanı Donald Trump'ın Riyad'a ziyaretinin ardından Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya, Maldivler Katar'la tüm ilişkilerini kesmesi dikkat çekerken Trump'un attığı bir tweet, Katar'la ilişkilerin kesilmesi gerektiği emrini verdiğini üstlendi.

Trump, "Ortadoğuya yaptığım son ziyaretimde artık radikal düşüncelere maddi desteğin kesilmesi gerektiğini belirtmiştim. Liderler Katar'ı işaret etti- Bakın!" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya, Maldivler Katar'la tüm ilişkilerini dün kesmişti.

Yaşanan bu krizin, Trump'ın Suudi Arabistan ziyareti ve bu ziyarette Suudilerle yaptığı yüzlerce milyar dolarlık anlaşma ve silah satışı ile Birleşik Arap Emirlikleri kaynaklı belgeler ve Katar Emir'inin Trump'la ilgili görüşlerinin ortaya çıkmasının ardından yaşanması ise dikkat çekti. (Fırat Arslan- İLKHA)

Trump: ABD'nin tüm borçlarını Araplara ödeteceğim