Trump 'dan Üstü Kapalı Tehdit  FBI İle Savaş Kızışıyor

Trump 'dan Üstü Kapalı Tehdit FBI İle Savaş Kızışıyor

FBI Başkanı James Comey'i kovan ABD Başkanı Donald Trump, bu Sabah attığı peş peşe Twitter mesajlarıyla Comey'i medyaya belge sızdırmaması için uyardı.

FBI Başkanı James Comey'i kovan ABD Başkanı Donald Trump, bu Sabah attığı peş peşe Twitter mesajlarıyla Comey'i medyaya belge sızdırmaması için uyardı.

Trump, "James Comey basına bilgi vermeden önce, dua etsin de kayda alınmış konuşmalarımız olmasın" diye yazdı.

DÜNYA SON DAKİKA GEÇTİ

Trump'ın Twitter mesajları, dünyanın önde gelen haber televizyonları tarafından son dakika gelişmesi olarak duyuruldu.

Comey'nin talebi üzerine birlikte yemek yediklerini belirten Trump'a göre, eski FBI Başkanı koltuğunda kalmak istediğini söyledi. Ayrıca yemekte Comey Trump'a herhangi bir FBI soruşturması altında olmadığı bilgisini verdi.

'TALEP BEYAZ SARAY'DAN GELDİ İDDİASI

Ancak, Amerikan medyasına konuşan FBI görevlileri yemek talebinin Beyaz Saray'dan geldiğini aktarıyor. Eski bir kıdemli FBI yetkilisi, "Comey asla Başkan'a soruşturma altında değilsiniz demiş olamaz" ifadesini kullandı.

NBC televizyonuna çıkan Trump, Comey'i gösterişi seven ve tribünlere oynayan biri olarak tanımlamış, "Adalet Bakanlığı yetkilileri bu yönde bir tavsiyede bulunmasa da, Comey'i görevden alacaktım" demişti. ABD Başkanı'na göre FBI'da büyük bir kargaşa var, Comey'e baskı yaptığı iddiaları ise doğru değil.

Rusya'nın ABD seçimlerinde Trump'a yardım etmesi aylardır gündemi meşgul ediyor, son olarak FBI konuyu araştırmak için soruşturma başlatmıştı. Trump'ın Comey'i görevden almasının perde arkasında söz konusu soruşturma olduğu iddia ediliyor. Trump'ın Comey'den soruşturmayı kapatmasını istediği Amerikan medyasında dile getiriliyor.