Trump Aleyhinde Paylaşımda Bulunan Mısırlı Öğrenci Sınır Dışı Ediliyor!

Trump Aleyhinde Paylaşımda Bulunan Mısırlı Öğrenci Sınır Dışı Ediliyor!

ABD'de Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Trump'ı Facebook üzerinden tehdit eden Mısırlı öğrenci sınır dışı ediliyor

Kaliforniya'da Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump'ın aleyhinde Facebook üzerinden paylaşımda bulunan 23 yaşındaki Mısırlı öğrenci sınır dışı ediliyor.

Federal Haberalma Dairesi'nin (FBI) gözaltına aldığı Mısırlı havacılık öğrencisi Emadeldin Elsayed'in, Gizli Servis (Secret Service) soruşturmasının ardından ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) tarafından sınır dışı edileceği açıklandı.

Gizli Servis'in öğrenci vizesini iptal ettiği Elsayed'in, Mısır'ın başkenti Kahire'ye geri dönmeyi kabûl ettiği bildirildi.

Elsayed Facebook'taki mesajında Müslümanlar ve Meksikalı göçmenler aleyhine açıklamalarıyla büyük tepki çeken Trump'la ilgili olarak, “Tam anlamıyla bu adamı öldürmekten dolayı ömür boyu hapis cezası yemekten çekinmem. Aslında bu bütün dünyaya bir iyilik olacak.” ifadesini kullanmıştı.

Elsayed'in avukatı Hani Bushra davayla ilgili yaptığı açıklamada, müvekkilinin uçak pilotu olma hayali olduğununu bildirdi.

Bushra, Universal Havacılık Akademisi’nde eğitim gören Elsayed'in vize iptalinin dışında eğitim ücreti olan 40 bin dolarlık bir kaybının olacağını belirtti.

Esayed, 3 Şubat'tan itibaren ICE'nin göçmen gözaltı merkezinde tutuluyordu.

AA