Trump: 30 Gün İçinde IŞİD mensubu Kalmayacak

Trump: 30 Gün İçinde IŞİD mensubu Kalmayacak

Trump'ın, "IŞİD'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (IŞİD mensubu) hiçbiri kalmayacak"

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin IŞİD'e karşı çok başarılı bir mücadele verdiğini savunarak, "IŞİD'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (IŞİD mensubu) hiçbiri kalmayacak" dedi.
Beyaz Saray'da düzenlenen ve Irak ile Suriye'deki azınlıkların korunması ve bu unsurlara destek verilmesini öngören yasanın imza töreninde konuşan Trump, IŞİD ile ilgili dikkat çekici ifadeler kullandı.
ABD yönetiminin farklı unsurlarından IŞİD ile mücadeleye ve Suriye'de ne kadar IŞİD mensubu kaldığına ilişkin farklı açıklamalar gelirken, Trump'ın yaptığı yeni açıklama dikkat çekti.

IŞİD'in bu bölgede yaşayan herkese karşı çok kötü işler yaptığını anlatan Trump, "ülkesinin bu örgüte karşı başından itibaren kararlı bir şekilde mücadele verdiğini" iddia etti.

Trump'ın, "IŞİD'e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde (IŞİD mensubu) hiçbiri kalmayacak" şeklindeki sözleri dikkat çekti.

IŞİD'in zarar verdiği dini ve etnik azınlıklara ABD'nin destek olmaya devam edeceğini kaydeden Trump, daha sonra kameralar önünde söz konusu yasaya imzasını attı.

Diğer taraftan;

"İç güvenlik güçleri kurulana kadar Suriye'de kalacağız"

Brett McGurk ile ilgili görsel sonucu
ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD'nin, Suriye'de IŞİD'den elde edilen kazanımların devamlılığını sağlamak için "iç güvenlik güçleri" kurulana kadar Suriye'de kalmaya devam edeceğini belirtti.

IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, IŞİD ile mücadeledeki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Suriye'de IŞİD'e karşı askeri operasyonların hala sürdüğünü ve IŞİD'in varlığının yüzde bire indiğini belirten McGurk, Suriye'de IŞİD'in tamamen temizlenmesinin ardından elde edilen kazanımların devamlılığını sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

ABD öncülüğündeki koalisyonun ne zaman Suriye'den ayrılacağı sorusuna McGurk, "Tüm bu kazanımların sürdürebilir olmasına emin olacağımız bir kampanya noktasındayız. Askeri hedef, IŞİD'in kalıcı yenilgisidir ve yıllar içinde bir şey öğrendiysek, onları fiziki olarak yenip öylece çekip gidemezsiniz. Kazanımların devamlılığını sağlamak adına iç güvenlik güçleri kurulmasından emin olmalısınız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan McGurk, bölgede küçük bir alanda varlık gösteren IŞİD'in yok edilmesinin neden bu kadar uzadığı sorusuna, IŞİD militanlarının canlı bomba yeleği giydiğini ve birçok yere el yapımı patlayıcı yerleştirdiğini bu sebeple savaşmanın oldukça zor olduğunu ve zaman aldığını iddia etti.