Tren Kazasında Ölü Sayısı Arttı

Tren Kazasında Ölü Sayısı Arttı

Tekirdağ'da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu raydan çıkması sonucu yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 24 olduğu açıklandı.

Tekirdağ'da Kapıkule-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bir vagonu raydan çıkması sonucu yaşanan kazada hayatını kaybedenlerin sayısının 24 olduğu açıklandı. 124 kişinin hastanede tedavi gördüğü bildirilirken enkaz çalışmasının da sona erdiği belirtildi.

 

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, tren kazası sonrası ortak bir açıklamada bulundu. Akdağ, hayatını kaybedenlerin sayısının 24'e çıktığını, 124 kişinin de hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

 

Akdağ arama kurtarma çalışmalarının pazartesi sabahı 06.00 itibariyle tamamlandığını duyurdu. 

 

"Kaza sonucunda 24 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastanede müracaatı gerçekleşen vatandaşlarımızın müşahadeleri ve gerekli tedavileri de devam etmektedir. Hasta yakınları Sağlık Bakanlığımızın 184 numaralı telefon hattından hastanedeki yakınlarının durumları ile ilgili bilgi alabilirler. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet temenni ediyoruz. Yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" diyen Akdağ, Bir gazetecinin, "Kaza ile ilgili gözaltı işlemi olup olmadığı" sorusu üzerine 'Savcılığın gerekli çalışmayı yaptığını' bildirdi.

 

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da şu açıklamayı yaptı:

 

"Elbetteki eksiklik varsa ortaya çıkacaktır ancak şunu ifade etmeliyim bu tip projelerde belli yıllara sari yapılan teknik kontroller, geometrik kontrolleri var. En son yılda bir kez yapılması gereken kontroller nisan ayında, yakın bir zamanda yapılmış. Yol boyunca tren teşkil elemanlarımız ve şeflerimiz kontrollerini yapar ilgili mercilere bildirir. 8 Temmuz'da 10.40 itibarıyla 07.00 trenimiz bu yolu kullanmıştır ancak daha sonra 14.20 ile 15.10 arası metrekareye saatte 32 kilogram yağmur düşmüş, bu da oradaki menfezde olağanüstü şişmeye, zira zemin sürekli aldığı yağış nedeniyle suya doygunluk nedeniyle olağanüstü şişkinlik olmuş.

 

Tren raylarıyla menfez arasındaki malzemeyi götürmesi sonucu boşluk oluşturmuş, tren raydan geçtiği sırada zira raylar, traversler normal yoldaki gibi gözükmüş, makinistler tarafından görülme şansı yok. Lokomotif hattan geçtikten sonra oradaki boşluk anlaşılmış, lokomotif ve birinci vagon yoldan çıkmadan devam etmiş, birinci vagon dray etmiş yani yoldan çıkmış ancak mevcut pozisyonunu korumuş, diğer vagonlar menfezi geçmekle yan yatmışladır."

 

Kazaya ilişkin yayın yasağı kaldırıldı

 

RTÜK, Başbakanlık yazısı ile Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili alınan yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.

 

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık yazısı ile Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasıyla ilgili alınan geçici yayın yasağının kaldırıldığını bildirdi.