Tranvayın Altında Kalan Suriyeli Çocuk Öldü

Tranvayın Altında Kalan Suriyeli Çocuk Öldü

Bağcılar’da tramvay altında kalan dört yaşındaki Suriyeli çocuk Ahmet Hallo hayatını kaybetti.

Bağcılar’da tramvay altında kalan dört yaşındaki Suriyeli çocuk Ahmet Hallo hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Ahmet Hallo ve babası dün saat 19.40 sıralarında, Bağcılar – Kabataş seferini yapan T1 Nolu tramvaydan indi. Ancak Hallo’nun bacağı tramvayla kaldırım arasına sıkıştı. Tramvayın o sırada hareket etmesi sonucu minik Ahmet tramvayın altında metrelerce sürüklendi.

Kazayı gören yurttaşların uyarmasının ardından vatman tramvayı durdurabildi. Kolu ve bacağı kopan küçük çocuk, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ahmet Hallo, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tramvayı durduramadılar

Kazanın yaşandığı istasyonun yakınında işyeri olan Lokman Sayın isimli bir yurttaş olayı şöyle anlattı: “Baba kucağında iki yaşında çocuğu vardı. Elinde de dört yaşında çocuğu vardı elini tuttu. Aşağı indirirken ayağı sıkışmış. O sırada da tramvay hareket etti, ayağı sıkışınca o araya düşünce baba kıyametleri kopardı haliyle. Canı da çok yandı ama tramvay hareket etti ama durduramadılar. İnsanlar bağırdı ama çocuğu belli bir mesafe sürükledi. Çocuğun yanına gittiğimizde bacağının ve kolunun koptuğunu gördük. İki tane sağlıkçı hemşire vardı baktılar nabzı atıyordu burada. Ambulans da çabuk geldi, daha sonra hastaneye götürdüler. Şimdi de öldüğünü duyduk üzüldük.”

Vatman gözaltında

Polis ekipleri tramvaya ait güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alırken, vatman gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.