Topbaş'tan o ilçeye büyük müjde

Topbaş'tan o ilçeye büyük müjde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'deki konuşmasında yine İstanbullular'ı sevindirecek bir haber verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'den Bostancı'ya metro bağlantısı yapacaklarını müjdeledi. Kadir Topbaş, "Ümraniye'den Bostancı'ya Kadıköy-Kartal Metrosu'nda da bağlantı yapacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ümraniye'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Ardından Alemdağ Caddesi'nde AK Kafe'nin açılışına katıldı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın da yer aldığı açılışta alanı dolduran coşkulu kalabalığa hitap eden Başkan Kadir Topbaş, "İstanbul'a hizmet etmek gibi bir derdimiz var. İstanbul'u planlı bir şehir haline getirdik, yatırımlarımızı bu planlar doğrultusunda yaptık" ifadelerini kullandı.
"İSTANBUL'UN SU SIKINTISI YOK"
"Yağmurların, bereketin bol olduğu bugünlerde inşallah barajlarımız da dolacak. Birileri yağmur için bile niye yağıyor diyebilir. Ama biliyoruz ki Rabbim dağına göre kar verir" diyen Kadir Topbaş, geçmişte bir bardak suya muhtaç İstanbul'dan 15 milyon insana ve kuraklığa rağmen su sıkıntısı olmayan bir şehre gelindiğini söyledi.
"ÜMRANİYE İLE KADIKÖY METROLARI BAĞLANACAK"
İstanbul'un altını demir ağlarla ördüklerini hatırlatan Kadir Topbaş, "Dünyada bu kadar yoğun metro yapan bir şehir ve bu kadar hızla metro yapan bir ülke yok. Metronun bir kilometresinin maliyeti 100 milyon lira, harcanan parayı düşünün. İnşaatı hızla devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nu 38 ay gibi kısa bir sürede tamamlamış olacağız. Bu metronun yapım hızı da bir dünya rekoru. Ümraniye'ye, Çekmeköy'e ve Alemdağ'a metro gelecek denilseydi inanır mıydınız? Metro bittiğinde Ümraniye'den Üsküdar'a, Kartal'a ve Avrupa yakasındaki istediğiniz noktaya hızlı ve konforlu bir şeklide gidebileceksiniz. Ümraniye'ye tünel yol, kavşak, yeni yol ve otopark gibi daha ne ihtiyaç varsa önümüzdeki dönem yapacağız. Ümraniye'den Bostancı'ya Kadıköy-Kartal Metrosu'nda da bağlantı yapacağız" diye konuştu.
"Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz" diyen Topbaş, "Sizler bunları çok iyi değerlendiriyorsunuz. İnanıyorum ki vatandaşlarımız vefa duygusuyla hizmeti aşk olarak gören AK kadrolara yetkiyi verecektir. Birilerinin 30 Mart akşamı yüzünün renginin nasıl olacağını merak ediyorum" şeklinde konuştu.